Gazete Vatan Logo

"İstanbul'da -16'yı göreceğiz!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan Meteorolojik değerlendirmeye göre; yağışlar bugün öğleden sonra Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlar yarında devam edecek. Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağacak.

HAFTA SONUNA KADAR DEVAM

Salı günü Marmara’nın batısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinde de yağış bekleniyor. Yağışlı hava haftasonuna kadar Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürecek, kar yağışları aralıklarla devam edecek. Hafta ortasından itibaren iç bölgelerde oldukça soğuk gece ayazları bekleniyor.

Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, söz konusu tahminler için üç gün sonrasının şüpheli olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Türkiye'nin kutuplar üzerinden gelen 'Sibirya Ekspresi' etkisi altına gireceğini yazdı.

-16'YI GÖRECEĞİZ!

Önümüzdeki hafta Trakya ve İstanbul'un karla kaplanabileceğini yazan Kadıoğlu, sıcaklıkların -16 dereceleri görebileceğini belirtti.

Haberin Devamı