Gazete Vatan Logo

İnsanlık dersi verdi!

İnsanlık dersi verdi!

Avustralya'da ülkedeki Aborjin sporcular adına oynanan bir dostluk maçında yaşanan olay spordaki ırkçılığın yaşı olmadığını göstermiş oldu. Ülkenin ünlü sporcularından 33 yaşındaki Adam Goodes, tribünden kendisine 'maymun' diye seslenen kişinin 13 yaşındaki bir kız olduğunu tahmin edemezdi. Irkçı söylemi duyduğu anda arkasına dönerek tribüne doğru ilerleyen Goodes, stadyum güvenliğine kendisine hakaret eden kişiyi göstererek staddan çıkarttı.


ABC kanalına verdiği röportajda bunu ilk defa yaşamadığını belirten başarılı sporcu daha sonra da bir Avustralya gazetesine yaptığı açıklamada 'ırkçılığın bir yüzü oldu ve henüz 13 yaşında ama bu onun suçu değil... Gerçekten çok üzücü bir durum' ifadelerini kullandı. Goodes daha sonra kendi Twitter hesabından genç kızın kendisiyle iletişime geçerek özür dilediğini aktardı. 'Lütfen bu kızın üzerine gitmeyin, ne yaptığını bilmiyordu' diyerek takipçilerine seslenen sporcuya destek de çığ gibi büyüdü.



Goodes'ın gösterdiği olgunluk Avustralya kamuoyunda büyük takdir topladı. Avustralya Başbakanı Julia Gillard, "Kendisinin sözleri ve davranışları, saygı ve sportmenliğin en üst düzeydeki örneklerini ortaya koydu. Adam'ın hem saha içi hem de saha dışındaki duruşu, sadece kulübü için değil tüm toplum için büyük bir itibar kaynağı" dedi.

Haberin Devamı