Gazete Vatan Logo

İguanalı tanıtım

Samsun'da Mecidiye Çarşısı'nda bulunan bir giyim mağazası müşterilerinin ilgisini çekebilmek için Güney Afrika'dan 2'si yavru olmak üzere 4 Iguana getirdi

Bazı müşteriler ilk kez gördükleri bu hayvanlardan korkarken bazıları Iguanaya dokunarak nasıl bir şey olduğunu öğrenmeye çalıştı. Tülin-Caner ve Meriş-Ahu adı verilen Iguanalar herkesin büyük ilgisini çekiyor.

Renkleri yeşilden kahverengiye doğru çeşitlilik gösteren iguanalar Samsun'da müşteri çekiyor. Yağmur ormanlarında genellikle nehir kenarlarında yaşayan, Orta ve Güney Amerika ile bazı Pasifik adaları ve Florida'da bulunan ıguanalar, bir giyim mağazı tarafından ilgi çekmek amacıyla getirildi. 15- 20 yıl kadar ömürleri olan ancak doğru beslenme ve bakım ile daha uzun yaşayabilen 4.5- 7 kilo ağırlığındaki iguanalar 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor. Tamamen otçul olan iguanaların genel olarak bitki yaprakları, çiçek ve meyvelerle beslendiğini anlatan mağaza müdürü Hamdi Kontaş, "Müşterilerimizin ilgisini çekebilmek için Güney Afrika'dan getirdik. 2'si yavru olmak üzere 4 iguanamız var. Müşterilerimiz ilk önce korktu. Ancak zamanla alışıp sevmeye başlıyorlar. Büyük olan ıguanalarımıza 'Tülin-Caner' küçük olanlara da `Meriç ve Ahu' adını verdik. İnsanlar mağazamızda ıguana gördüklerinde çok şaşırıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı