Gazete Vatan Logo

Heykelin oltasını çaldılar

Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın kirliğini gözler önüne sermek amacıyla dikilen `Kovada Balık Tutan Adam Heykeli'nin oltası çalındı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Bulvarı Migros mağazı karşısına konulan sırtı Porsuk Çayı'na dönük, yanında köpeği bulunan ve önündeki su kovasında balık tutan adam heykelinin oltası kimliği belirsiz kişilerce yerinden sökülüp alındı. Belediye yetkilileri, olta şeklindeki demir çubuğun daha önce de defalarca çalındığını ya da kırıldığını, her defasında yenisini taktıklarını söyledi.

Kentin değişik yerlerine konulan heykellerin tahrip edilmesinden yakınan yetkililer, "Bu heykellerin korunması gerekir. Heykellere zarar verenler görüldüğünde telefonla bize ihbarda bulunulmasını istiyoruz" dedi.

Porsuk Çayı kenarındaki fötr şapkalı, kovada balık tutan adam heykelinin altında `Allah rızası için Porsuk Çayı'nı kirmetmeyin' yazısı buluyor. Vatandaşlar, kent merkezini ikiye ayıran Porsuk Çayı'nda geçmiş yıllarda binlerce balığın yaşadığını ancak fabrika ve evsel atıklarlarla bu suyun kirletilmesi sonucunda canlı kalmadığını söyledi.