Gazete Vatan Logo

Hayata tutunmak için tek umudu yeni kalp

Hayata tutunmak için tek umudu yeni kalp

Doğuştan kalp kası bozukluğu nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşayan 17 aylık Muhammed Eren Dönmez için anne ve babası kalp nakli için Almanya’da bir umut ışığı doğduğunu söyledi.

Kalp kası bozukluğu nedeniyle doğduğu günden beri 17 aylık yaşamının büyük bir kısmını hastanede solunum cihazına bağlı olarak geçiren Muhammed Eren Dönmez, minik kalbiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. Baba Yavuz Dönmez, oğlunun tedavisinin İstanbul Küçükçekmece’deki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettiğini belirterek, “Çocuk doğar doğmaz bize söyledikleri ilk şey ‘Çocuğun nakil olması gerekiyor. Başka bir çözüm yok ama yüzde 1 şansınız var. Bunun sebebi tespit edilebilirse üzerinde çalışmalar yapılabilinirse çocuğun düzelme ihtimali var.’ Ancak yapılan incelemelerde sebebine dair herhangi bir şey çıkmadı” diye konuştu.


Yardım bekliyoruz

Hastanenin Çocuk Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Alper Güzeltaş da “Maalesef cerrahi bir tedavi çok fazla yok. Bu hastaların kesin tedavisi kalp nakli” dedi. Dönmez, “Türkiye’de çocuk donör sayısı yok denecek kadar az. Ancak Almanya’da görüştüğümüz bir merkez var. Eğer Sağlık Bakanlığı ve SGK iş birliğiyle oraya gidebilirsek inşallah gideceğiz diye umuyoruz, umudumuz ondan yana. Orada 3-6 ay arasında nakil çıkma olasılığının çok yüksek olduğunu öğrendik” dedi. Anne Şennur Dönmez ise “Buradan Sağlık Bakanımıza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bizi duysunlar, bize yardım etsinler. Çocuğum yaşamak istiyor. 17 aydır her gün gözümün içine ‘Ben yaşamak istiyorum anne’ dercesine bakıyor.”