Gazete Vatan Logo

Genç Kadınların Sesi: Çoksesli Koro Atölyesi başladı

İKSV Alt Kat'ın WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul kapsamında geliştirdiği “Genç Kadınların Sesi: Çoksesli Koro Atölyesi" bugün başladı. 6-29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek yedi atölye çalışmasının ardından, katılımcılar 3 Mart'ta Beykoz Kundura'da sahne alarak festivale dahil olacak.

Genç Kadınların Sesi: Çoksesli Koro Atölyesi başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat, 17 Şubat Cumartesi akşamı Babylon'da açılış yapacak olan "WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul" kapsamında atölye çalışmalarını sürdürüyor.

17-28 Ocak 2024 tarihlerinde başvuruları tamamlanan “Genç Kadınların Sesi: Çoksesli Koro Atölyesi” bugün başladı.

Yöneticiliğini Chromas ve Vokal Akademi'nin Kurucu Şefi ve Genel Sanat Direktörü Başak Doğan'ın üstleneceği atölye çalışmalarında, 18-23 yaş arasındaki 30 katılımcı bir araya gelecek.

Katılımcılara polifonik şarkı söyleme, sesi enstrüman olarak kullanma, ses teknikleri, kolektif çalışma ve Vocal Painting gibi yöntemlerle zenginleştirilmiş bir müzikal deneyim kazandırmayı amaçlayan atölye, 29 Şubat 2024 tarihine dek devam edecek.

Yedi atölyenin tamamlanması akabinde, katılımcılar Beykoz Kundura sahilinin 3 Mart 2024'te ev sahipliği yapacağı WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul'da sahne alacak.