Gazete Vatan Logo

Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?

Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.

Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?

Diğer yandan bütün farklı mailler için ortak şekilde kullanıldığını ifade etmek gerekir. Kişi kendi mail ismini yazdıktan sonra kullanmış olduğum mailin uzantısı arasına bu işareti eklemektedir. Böylece güvenli şekilde birey kendi mail adresine sonucu üzerinden bağlanmış olur.

 

Et İşareti Nedir?

 

Et işareti mail üzerinden bağlanmak için kullanılan bir işarettir. @ olarak da yazılan bu işaret mail vasıtasıyla sunucuya bağlanmak suretiyle işlem yapma olanağı verir. Böylece kişi kendi mail adresine bağlanmak suretiyle sunucu üzerinden gerekli işlemleri mail eşliğinde yapma olanağı elde eder. Bu durum mail yazma, mail gönderme, mail okuma ve daha birçok işlem konusunda ele alınmaktadır. Aynı zamanda alışveriş konusunda da yine kişi kendi bireysel mailini farklı sitelerde kullanır.

 

Et İşareti Ne İşe Yarar? 

 

Öncelik olarak et işareti mail aracılığıyla sunucuya bağlanmak için kullanılan bir işaret olarak ifade edilmektedir. Böylece herkes kendi e-postasına kolay bir şekilde bağlanır. Bunu sağlamak için kişi kendi mail ismini yazdıktan sonra kullanmış olduğu mail uzantısını arasına @ işaretine ekler.

Haberin Devamı

 

Aynı zamanda e-posta ve adres gönderileri söz konusu olduğu zaman, belirli kullanıcıları eklemek için yine değerlendirildiğini söylemek mümkün. Birçok farklı resmi yazışma konusunda da yine farklı yerlerde bir sembol olarak ele alınmakta ve kullanılmaktadır.

 

Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?

 

Herhangi bir zorluğu çekmeden kolay bir şekilde herkes et işaretini bilgisayar üzerinden yapabilir. Daha doğrusu bilgisayar ya da akıllı telefon gibi pek çok farklı yerden klavye doğrultusunda gerçekleştirmek mümkündür.

 

Bunu sağlamak için öncelikle Alt Gr tuşuna basılır. Daha sonra bu tuşa basılı tutulması ile birlikte Q tuşuna basılmaktadır. Aynı anda bu tuşlara bastıktan sonra ekranda @ işareti belirir. Böylece kolay bir şekilde mail adresine sonucu vasıtasıyla bağlantı sağlanabilir. Aynı zamanda birçok farklı işlem için yine kullanılabilir.