Gazete Vatan Logo

Durdurun bu rezaleti!

Kadınların ve çocukların gizlice çekilen görüntülerini paylaşan sitelerin olduğu ortaya çıktı. ‘Türk İfşa Sitesi’ adı verilen bu platformlara girmek isteyenlerden aylık 100 ila 250 lira aidat alınıyor

Durdurun bu rezaleti!

Türk ifşa siteleri kadınların gizlice fotoğraflarını çekerek sosyal medya gruplarında yayınlamaya başladı. Önceden aldatılan erkeklerin sevgililerinden intikam almak için kurdukları bu gruplar, zamanla sapıkların toplanma merkezi oldu. Facebook ve İnstagram üzerinden açılan bu sitelerde tuzağa düşürülen küçük kız çocuklarının da görüntüleri paylaşılıyor. Kimi sayfa sahipleri tatil bölgelerine girerek, çektikleri mayolu fotoğrafları satıyor. Küçük kız çocuklarını tuzağa düşürüp fotoğraflarını çekenler ise, ‘Görüntüleri ailenle paylaşırız’ diyerek birlikte olmak için tehdit ediyor.

Görüntü için 100 video için 250 lira

Sitelerden bazılarının ise bundan para kazanmaya başladığı ortaya çıktı. Bu sitelerden en bilineni ESCOBARVIP adlı ifşa sitesi. 200 bine yakın üyesi olan sitede ‘Özel klasör’ olarak ayırdıkları bölümlere giriş için VIP üyelik istenirken, görüntü için aylık 100 lira, video için 250 lira ücret talep ediliyor. Burada gruba üye olurken, gruba neden girmek istediğin, amacının, yaşın ve grubu nereden duyduğunu cevaplaman isteniyor. Profilin incelendikten sonra onay verilirse gruba giriş sağlanıyor.

Haberin Devamı

Tecavüz videosu satılıyor

Bu sitelerin dışında, kurdukları WhatsApp grup linklerini sayfalarından paylaşan kişiler, burada hayvan ve çocuk taciz videoları da paylaşıyor. Grup adıyla 50 bin üyesi bulunan sayfanın WhatsApp grubundaki yazışmalar ise korkutucu. Grupta 16-17 yaşında olduğunu belirten erkek çocukların adminlerden tecavüz videoları talebinde bulunuyor. Grupta hayvan ve erkek çocuk videolarının ise özel ücret karşılığında gönderildiği iddia ediliyor.

Beyaz şapkalı hackerlar iş başında

İfşa sitelerinin kapatılması için kampanya başlatıldı. Sosyal medyada Beyaz Şapkalı Hacker olarak tanınan grup, şuana kadar 20 ifşa sitesini kapattı. Bu sitelerden binlerce olduğunu belirten yöneticiler. Ulaştığımız her siteyi kapatacağız” dedi.