Gazete Vatan Logo

Doğumevinde pitbull dehşeti!

Zeytinburnu'ndaki Semiha Şakir Doğumevi Hastanesi'nde geçen pazar akşamı inanılmaz bir 'pitbull saldırısı' yaşandı


Zeytinburnu'ndaki Semiha Şakir Doğumevi Hastanesi'ne gelinini doğuma getiren Fehiman Özcan isimli kadın, bekleme salonundayken otomatik kapıdan içeriye dalan pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre dakikalarca köpekle boğuşan ve ölümden dönen Özcan, "güvenlik görevlilerinin izleyici kaldığı" gerekçesiyle hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kadını öldürme noktasına gelen Pitbull'un görevliler tarafından copla öldürüldüğü, olay yerine gelen zabıta ekipleri tarafından da kayıtlara geçirildi. Mağdur kadının eşi Sabahattin Özcan, Milliyet'e yaşadıklarını şöyle anlattı:


Yarım saat boğuşmuş

"Gelinimin doğum sancıları tutunca, geçen pazar günü akşam saatlerinde hastaneye geldik. Girişteki salonda bekliyorduk, oldukça kalabalıktı. Eşim beni evden eşyaları almaya yolladı. O sırada, otomatik olarak açılan kapıdan pitbull içeriye dalmış. Herkes kaçışmış. Eşimin ise üzerine atlayan köpekle yarım saate yakın boğuştuğu söyleniyor. Güvenlik görevlileri seyretmekle yetinmiş. Eşimi hemen Haseki Hastanesi'ne kaldırdık."


Yürürken zorlanıyor

Saldırı nedeniyle yürümekte ve oturmakta zorlanan Fehiman Özcan da "Dakikalarca köpekle boğuştum, bütün bacaklarımı ısırdı, en son boğamıza sarıldı, artık 'ölüyorum' dediğim anda iki kişi gelip arkadan köpeği geri çekmeye çalıştı. Köpeği öldürmüşler. Şimdi aşı vuruluyorum. Yaralarım için de tedavi görüyorum" dedi.


Kamera kayıtları inceleniyor

Özcan'ın şikâyeti üzerine polis güvenlik kamerası kayıtlarına el koydu. Dün de Bakırköy Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunan Özcan, kâğıt toplayarak geçindiklerini, hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını söyleyerek, "Zaten mağdur bir hayat yaşıyoruz. Bir de başımıza gelen bu olayla sarsıldık" dedi.



Köpek inceleme altında

Hastane yönetimi de olay gecesi görev yapan güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. "Doğan" isimli özel bir güvenlik firmasının sorumlu olduğu hastanedeki güvenlik görevlileri ise basın mensuplarının mağdurlarla görüşmesine engel olmaya çalıştı. Belediyeden yapılan açıklamada da zabıta ekiplerinin olay yerine geldiğinde tasmalı olduğundan sahibi olduğu düşünülen köpeğin copla öldürüldüğü ve tuvalete kapatıldığının tespit edildiği, kuduz ihtimaline karşı köpeğin Pendik Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı