Gazete Vatan Logo

Derin dondurucuda seri bebek cinayeti

Ölen bebeğinin cesedini bavula koyarak 5 yıl saklayan Alman annenin sorgusu sonrasında ikinci bir bebek cesedi daha bulundu.

Polis derin dondurucu içinde bulduğu bebek cesedinin de aynı anneye ait olduğundan şüphe ediyor. Chemnitz polisi, bugün yerel saatle 15.00'te konuyla ilgili basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Bebeğinin cesedini bir bavulun içine koyarak 5 yıl sakladığı olayının ortaya çıkmasından sonra tutuklanan kadın, polis tarafından serbest bırakılmıştı. Alman polisi derin dondurucuda bir bebek cesedi daha bulunca 28 yaşındaki Alman anne yeniden gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma yürüttüğü için şu anda başka bir açıklama yapmıyor.

Almanya'da bir anne ölen bebeğinin cesedini naylon torbaya sararak bir bavulun içine koymuş ve 5 yıl boyunca saklamıştı. Anne 2002 yılında doğduktan kısa süre sonra ölen kızını bavula kilitleyerek akrabalarının garajına sakladı.

Polis cesedin ortaya çıkmasından sonra kadını ölüme sebebiyet vermek suçundan tutukladı. Savcılık olayla ilgili inceleme başlattıklarını ve ölüm nedenini ancak önümüzdeki hafta öğrenebileceklerini söyledi. Olay sonrası ilk ifadesini veren 28 yaşındaki anne hastaneden döndükten 2-3 gün sonra kızını yatakta ölü bulduğunu açıkladı.

Almanya'nın Chemnitz şehrinde yaşayan anne, kızının doğum kaydını nüfus müdürlüğüne bildirmemesine rağmen olay meydana çıktı. Doğumu gerçekleştiren sağlık merkezi, daha sonra kullanmak amacıyla her çocuk için bir dosya tutuyor. Dosyaları inceleyen yetkililer bir çocuğun aşılarının yapılmadığını fark etti. Daha sonra yapılan araştırma sonucu çocuğun cesedine ulaşıldı.

Almanya'nın Chemnitz şehrinde yaşayan 28 yaşındaki annenin iki çocuğu daha bulunuyor. Kadının tutuklanmasından sonra çocuklar akrabalarına teslim edilmişti.

Haberin Devamı