Gazete Vatan Logo

Datça yangını 13 Temmuz 2022! Datça yangını söndü mü, devam ediyor mu?

13 Temmuz Datça yangını ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Datça'nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında Yangın çıktı. Peki, Datça yangını söndü mü? Datça yangını devam ediyor mu? İşte Datça yangını 13 Temmuz 2022…

Datça yangını 13 Temmuz 2022! Datça yangını söndü mü, devam ediyor mu?

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle büyüydü. Çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Peki, Datça yangını söndü mü,Datça yangını devam ediyor mu?

13 TEMMUZ DATÇA YANGINI SÖNDÜ MÜ, DEVAM EDİYOR MU?

DHA Muhabiri Cavit Akgün olay bölgesinden aktardığı bilgiye göre yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Akgün yaptığı açıklamada “İhbar üzerine 5 uçak, 9 helikopter ile orman yangınıyla müdahale ediliyor. Ekipler canla başla mücadele veriyor. Bölgede şiddetli bir rüzgar ile korkunç bir manzara ile karşı karşıyayız." İfadelerini kullandı.

Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça - Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı.

BİR EV YANDI, EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkinde bir ev yandı, o bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

KUVVETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Söndürme çalışmalarına askeri birliklerle, çevredeki sitelerin yangın söndürme ekipleriyle, bazı inşaat firmalarının beton mikserleriyle de destek verildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada ise "Muğla / Datça ve İzmir / Urla'da çıkan orman yangınlarına ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için mücadele ediyor" denildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça'da meydana gelen orman yangını söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için bölgeye gidecek.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangınla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Datça, Mesudiye'de 12.21'de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12.35'de yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75'i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Orman kahramanları yeşil vatanımızı korumak için mücadele ediyor" dedi.

İZMARİTTEN ÇIKAN YANGIN GECE SÖNDÜRÜLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Datça'da, Kızlan Mahallesi Billurkent Tatil Sitesi yanındaki ormanda da gece saat 03.30 sıralarında yangın çıkmıştı. 20 dakika içinde kontrol altına alınan yangında 2,5 dönümlük alan küle dönmüştü. Yangının sigara izmaritinden kaynaklandığı açıklanmıştı.