Gazete Vatan Logo

Danışman ile Polat'ın 'tarikat dergahında zikri'

Kelebek'te yayınlanan, Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz ile ağabeyi Raci Şaşmaz'ın Kadiri Tarikatı müridi olduğu, iki kardeşin zikir ayinlerine Başbakanlık Basın Danışmanı Ahmet Tezcan'ın da katıldığı haberi ortalığı karıştırdı

Şaşmaz kardeşlerin özel giysilerle zikir yaptığı iddia edilen fotoğraf karelerinde Başbakanlık Basın Danışmanı Ahmet Tezcan da aynı kıyafetle yer alıyor. Ahmet Tezcan'ın bir dönem "Kadiri Tarikatı'nın çıkardığı Çağrışım isimli dini derginin" yazıişleri müdürlüğünü ve yazarlığını yaptığı belirtildi. İddialara açıklık getirmek isteyen Necati Şaşmaz, dün gazetelere geniş bir açıklama gönderdi:

Tarikatçı değiliz
"Dedem, büyük mutasavvıf Cafer-i Tayyar Şaşmaz'ın soyu Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin'e ve Abdulkadir Geylani Hazretleri'ne dayanmaktadır. Abdulkadir Geylani Hazretleri büyük bir mutasavvıftır. Babam Abdulkadir Şaşmaz ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Hem Seyyid hem Şerif olan soyumuzun sorumluluğunu, yani dedemin vizyonunu misyon edinmiştir. Soy şüphesiz babadan oğula ilerler ve ben işte böyle bir soydan gelmekteyim. Bu soydan geliyor olmak şeyh olmayı gerektirmez. Haberde konu edilen fotoğrafların tamamı 1991 yılında Ankara 100. Yıl Kültür Merkezi'nde, Kültür Bakanlığı'nın desteği ile düzenlenen "Ahmet Yesevi"yi anma törenlerinden alıntılanmış, gösteri amaçlı geleneksel kıyafetlerle uygulanan rimellerdendir. Bu tören dönemin Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in açılış konuşmasıyla başlamıştır. Törene üst düzey devlet görevlileri de katılmıştır."

Osman Sınav, Şaşmazlar'ın TV dizilerini neden bıraktı
Başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın zikir fotoğraflarının ortaya çıkışının ardından görüşmek istediğimiz yönetmen Osman Sınav bu talebi "Ben diziyi iki gün önce bıraktım bir şey söylemek istemiyorum" diyerek reddetti. Osman Sınav Kurtlar Vadisi dizisini bırakışının nedenini "Ben film adamıyım bundan sonra sinema filmi çekmek istiyorum" sözleriyle açıklarken dedikodu kulislerinde bambaşka iddialar ortaya atıldı.

Çünkü Osman Sınav sadece mafya dizisi olan Kurtlar Vadisi'ni değil, aile dizisi Ekmek Teknesi'ni de bıraktı. Bu iki dizi yeni sezonda Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Hasan Kaçan'ın kurdukları yeni film şirketinden yapılacak. Osman Sınav'ın yayınlandıkları günün reyting birincisi bu iki diziyi de bırakmasının ardında ünlü yönetmene baskı yapıldığı konuşuluyor. Her iki dizinin de senaristleri tarafından dizilerine el konulan Osman Sınav'ın bu konu hakkında ağzını bıçak açmıyor.

Haberin Devamı