Gazete Vatan Logo

Çocuk mahkumlar artık ücretsiz mektuplaşacak

Parasızlık nedeniyle ailelerine mektup yollayamayan çocuk mahkumlara bayram öncesi müjdeli haber geldi. Çocuk mahkumlar artık ücretsiz mektup yollayabilecek.

Çocuk mahkumlar artık ücretsiz mektuplaşacak

İnsan hakları çalışanı Zafer Kıraç’ın 4 Ocak 2016 tarihinde çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşabilmesi için Ankara’da başlattığı eylem sonucunda meclise verilen kanun teklifi kabul edildi. Kıraç karar için, “ ve ailelerine söz vermiştim, çok mutluyum” dedi.

‘Söz vermiştim’

Çocuk mahkumlar için cezaevlerine yapılan ziyaretler sonucunda harekete geçen Kıraç yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

1 yıl önce yaptığımız ziyaretler sonucunda özellikle 12 yaş grubunda olan çocuk mahkumlar ailelerinden para gelmediği için mektup yollayamadıklarından şikayet etti. Çocuk mahkumlara ve ailelerine ücretsiz mektup için söz verdim. İlk önce bir imza kampanyası başlattım. Kampanya kapsamında 10 bin imza toplayarak bunları Adalet Bakanlığı’na bizzat teslim ettim. Buradan bir sonuç alamadım. Sesimi duyurabilmek için oturma eylemine başladım. Ankara’da İnsan Hakları Anıtı önünde 1 ay boyunca 3 saat sessiz bir eylem gerçekleştirdim. Sonunda konuyu meclise taşımayı başardık.”

‘Bu yeterli değil’

Zafer Kıraç “Aldığımız sonuçtan çok mutluyuz. Bir zafer kazandık ama çocuk mahkumların tek sorunu bu değil. Bunun yanında elektrik parası ödeyemeyecekleri için cezaevinden gönderilen radyo meselesini de meclise taşıdık. Bu konuda da güzel sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ücretsiz mektup için kampanya başlatan Zafer Kıraç, Ankara’da da böyle bir eylem yapmıştı.