Gazete Vatan Logo

Bursa gastronomi festivali ücretli mi, gastronomi festivali nerede? Bursa gastronomi festivali ne zaman sona eriyor?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi düzenlenecek olan Bursa gastronomi festivalinin detayları merak ediliyor. Peki, Bursa gastronomi festivali ücretli mi, gastronomi festivali nerede? Bursa gastronomi festivali ne zaman sona eriyor?

Bursa gastronomi festivali ücretli mi, gastronomi festivali nerede? Bursa gastronomi festivali ne zaman sona eriyor?

Büyükşehir Belediyesi’nin 'İpeksi Lezzetler’ temasıyla düzenlendiği Gastronomi Festivali başladı. Festival kapsamında Merinos Park adeta dev bir mutfağa dönüşü. Sultan 2. Bayezid Han tarafından 1502 tarihinde çıkarılan, ürünlerin yanı sıra ekmek, çörek, et, meyve ve sebze gibi yiyeceklerin satış kurallarını belirleyen Kanunname-i İhtisab-ı Bursa ile dünyanın ilk standardının hazırlandığı kent olan Bursa'nın lezzetleri bu festival ile tüm dünyaya tanıtılacak.

BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ NE ZAMAN?

2022 Yılında birincisi düzenlenecek olan Bursa gastronomi festivali, 21 Eylül - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Festivale dünyaca ünlü şefler ile Bursa'ya özgü lezzetler tanıtılacak. Festival yarışmalar, workshoplar ve birçok farklı etkinlik gerçekleşecek.

GASTRONOMİ FESTİVALİ NEREDE?

Ulaşımın kolay olması nedeniyle festival Merinos Park’ta düzenlenecek. Festival süresince ana sahnede gastro showlar, lezzet hikayelerinin anlatıldığı söyleşiler, ödül törenleri ve konserler organize edilecek. Yarışma çadırında, halka ve sektörün profesyonellerine yönelik birçok yarışma yapılacak. Festival süresince belirlenen oyun alanları, parkurlar, çeşitli aktivite ve yarışmalarla çocuklar da keyifli zaman geçirecek. Birçok ünlü isim de festival boyunca Bursalılarla birlikte olacak. Sanatçı Buray, Şef Danilo Zanna, Şef Hazer Amani, Şef Arda Türkmen, Şef Ömür Akkor, Akademisyen Şef Esat Özata, Sahrap Soysal, Şükran Kaymak ve daha birçok ünlü isim festivalde yer alacak.

Haberin Devamı