Gazete Vatan Logo

Bu acıya yürek dayanmaz!

Bu acıya yürek dayanmaz!

Eşini ve dört çocuğunu öldürüp kendisini de pencereden atan Nuri Duran’ın psikolojik tedavi gördüğü ailenin 250 liralık kaymakamlık yardımıyla geçindiği belirtildi. Dün hepsi yan yana toprağa verildi.

Kayseri’de Nuri Duran’ın geçirdiği cinnet sonrası eşi ve 4 çocuğunu öldürüp intihar etmesinin ardından cenazeler dün gözyaşları arasında Pınarbaşı ilçesinin Gazi köyünde yan yana toprağa verildi. Soruşturmada Nuri Duran’ın 4 yıldır psikolojik tedavi gördüğü, madde bağımlısı olduğu için yeşil reçeteyle satılan ağır depresyon ilaçları aldığı; babası Kemal Duran’ın da 1955 yılında İstanbul’da cinayet işlediği ileri sürüldü.


Kayseri’yi yasa boğan dramda Nuri Duran (36), eşi Özlem (30), çocukları Rüya (1), Mert (3) Yiğit Talha (5) ve Kemal’in (7) cenazeleri, köyün camisi önüne getirildi. 8 çocuk annesi, babaanne Çiçek Duran, “Oy kuzularım, torunlarım oy. Beni de götürseydiniz. Başım alıp nereye gideyim” ağıtları yürekleri dağladı. Bu arada ilçeye bağlı Sıradan köyünden olan anne Özlem Duran’ın kendi köyüne gömülmesi yolundaki yakınlarının isteğine Duran ailesinin, “Gelinimizi çocuklarından ayırmayın” itirazının ardından, aynı mezarlığa gömülmesi kararlaştırıldı.

Anne de ölmek istemişti

Gazi Köyündeki Duran ailesinin yakınları, “Nuri, karısı Özlem’i kaçırmış, 7 ay imam nikahı ile yaşadıktan sonra oğulları Kemal’in doğumundan 2 ay önce, yani 8 yıl önce resmi nikah kıydırmışlardı. Karısıyla severek evlenen Nuri, çocuklarına da çok düşkündü. Çocuklarını öksüz kalmasınlar diye öldürmüş olabilir” dediler. 26 şubatta anne Özlem Duran’ın da intihar girişiminde bulunduğu ancak bunun önlendiğini belirten yakınları son zamanlara kadar sakin ve kavga etmeyen bir çift olduklarını söylediler.

Çocuğu attıktan sonra gülümsedi

NURİ Duran’ın 15’inci kattaki ismini vermek istemeyen komşusu, çocuk ağlama sesleri gelmesi üzerine dışarı çıktığını ve yangın merdivenine geçmek istediğinde Nuri Duran’ın kapıya ayağıyla basarak girmesine izin vermediğini söyledi. Kapı aralandığında ise çocuğu yerde yatmış ve korkudan titrer halde gördüğünü anlatan Duran’ın komşusu, “Çocuk adama ‘Baba ne olursun beni anneme götür, beni aşağıya atmayacaksın değil mi?’ diye yalvarıyordu. Adam çocukla konuşuyordu ama ne söylediği anlaşılmıyordu. Yan taraftaki balkona geçtim ve adamla çocuğu atmaması için konuşmaya çalıştım. Adam bizi duymuyor, dinlemiyordu. Sadece ‘Beni rahat bırakın’ dedi ve çocuğu kucağına alarak aşağıya attı. Çocuğu attıktan sonra gülümsedi. Birkaç dakika sonra da kendisini aşağı attı” dedi.

250 LİRALIK YOKSULLUK YARDIMI

Nuri Duran’ın, son zamanlarda il dışında bulunduğu, işlere sıvacı olarak gündelikçi olarak gidiyordu. Elindeki dairesini bir müteahhide kaptırınca, kardeşlerinin de oturduğu Ülke apartmanındaki oturduğu dairenin 300 lira kirayı ödeyemediği için çıkıp, bir ay önce 250 TL’ye tuttuğu 100 metrekarelik eve taşındığı anlaşıldı. Mimar Sinan Şirinevler Mahallesi Muhtarı Aysel Okur, öldürülen anne Özlem’in kendisinden aldığı belgeleri Aralık ayında doldurup, kaymakamlıktan ocak ayının sonlarına doğru 250 TL yoksulluk yardımı aldığını söyledi.

Haberin Devamı