Gazete Vatan Logo

Baklava güzeli operasyonu

Saç ekiminden sonra şimdi de baklava kas yaptırmak isteyen Ortadoğu ve Avrupalılar İstanbul’un yolunu tutuyor.

Baklava güzeli operasyonu

İngiltere’nin Leeds kentinde yaşayan 31 yaşındaki Lee Coupland isimli genç adam, ömür boyu şeklini koruyan ‘baklava’ karın kaslara sahip olmak için İstanbul’da ameliyat oldu. İngilizler arasında giderek popüler olmaya başlayan karın kası ameliyatı için son altı ay içinde 7 İngiltere vatandaşının İstanbul’a geldiği ve operasyon için kişi başı 5 bin 200 dolar ödedikleri belirtildi. Karnındaki yağlar ultrasonik yani vaser liposuction ile kas şekline dönüştürülen Coupland, ameliyattan sonra altı hafta boyunca korse giydiğini belirtti. İki çocuk babası olan Coupland için çok yoğun bir işte çalışması ve çocuklarına vakit ayırmak istemesi sebebiyle zaman çok önemli.

Kimlere olmuyor?

Lee Coupland’a uygulanan vaser liposuction beden kitle indeksi 20-24 arasında olanlara uygulanıyor. Aşırı kilolular ve yağ tabakası 2 santimetrenin üzerinde olan kişilere söz konusu ameliyat yapılmıyor. Sportif ama vücut adaleleri ortaya çıkmamış insanlarda çok olumlu etkiler bırakıyor. Eğer bunu yaptıran kişi zayıfsa uygulanacak bölgeye yağ enjekte edilerek şişiriliyor.

Haberin Devamı

‘Kas da yaptırıyor saç da’

- Dr. Alparslan Topçu: Estetik ile baklava kası yaptırma ülkemizde son derece iyi yapılan bir operasyon. Bu işlemlerde hastalarımızın kas yapısını değiştirip daha belirgin ve güzel hale getiriyoruz. Daha sonra bu bölgeler lazerle sertleştirilip çok daha iyi bir görüntü kazanıyor. Çok sayıda Avrupa ülkesinden ve Arap dünyasından hastalarımız var. Rakam 10-15 bin lira arasında. Ayrıca buraya gelen hastaları havalimanından alıp otellere yerleştiriyoruz, Buraya kas yaptırmak için gelen hasta saç ektirme gibi operasyonları da yaptırıp gidiyor.