Gazete Vatan Logo

Asuman tereyağdan kıl çeker gibi sıyrıldı

Doç. Özdemir’i, ilişki yaşadığı sekreter Asuman E.’ye ilgi duyduğu için öldürmekten tutuklanan Prof. Dr. Ahmet Gülce, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Asuman beraat etti

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış’ın o dönem eşi olan 2 çocuk babası Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı 53 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Gülce geçen yıl 2 haziran’da, iddiaya göre duygusal ilişki yaşadığı 28 yaşındaki sekreter Asuman E. yüzünden tartıştığı 3 çocuk babası Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i bıçaklayarak öldürdü. Fakültedeki odasında olaydan 2 gün sonra cesedi bulunan Doç. Dr. Özdemir’in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptandı.

Cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Prof. Dr. Gülce ile ilişkisi olduğu belirtilen evli ve 1 çocuk annesi sekreter Asuman E. gözaltına alındı. Prof. Dr. Gülce, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sekreter Asuman E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü karar duruşmasında Doç. Dr. Celalettin kardeşi Mustafa Özdemir, sekreter Asuman E.’nin tutuklanmasını istedi. Özdemir, ”Biz ailece ömrümüzde ne karakol, ne adliye gördük. Bu Asuman sayesinde bu durumdayız. Asuman’ın ’cinayete yardım ve yataklık’ suçundan tutuklanmasını istiyorum. 76 milyon insan Asuman’ın suçlu olduğunu biliyor. Ama mahkeme bir türlü suçlu olduğuna kanaat getiremedi. Bütün oklar, Asuman’ı gösteriyor. Vicdanen size soruyorum şimdi bütün bunların üzerine Asuman sütten çıkmış ak kaşık mı?” dedi.

Haberin Devamı

Asuman’a 80 bin lira

Ömür boyu hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Prof. Dr. Ahmet Gülce son savunmasında, ”Ben Asuman’a 50 bin lira krediden çektiğim parayı, 30 bin lira da kendi tasarrufumda bulunan parayı verdim. Daha önceki beyanlarımda da var bütün her şey helal olsun demiştim. Olay günü Asuman ile Celalettin’in odasına birlikte gittik. İster inanın ister inanmayın, ağzımın orucuyla yalan söyleyecek değilim, tüm salona yemin olsun ki, ben 3 kez bıçaktan fazla vurmadım. Sekreter Asuman E. odanın kapısını dışarıdan kilitledi. Celalettin hoca, güçlü, kuvvetli, yapılı biri ve uzak doğu sporu bilen birisi. Benim ona karşı koymam imkansız. Odama giren sineği bile yakalayıp, dışarıya bırakan biriyim. Celalettin ölümü benim elimden olmadı. Benim de tek hatam Asuman ile karşılaşmamdı. Asuman 10 yıldır o üniversitede, birileri tarafından kullanılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Paraları bulamazlar’

Tutuksuz yargılanan sekreter Asuman E., öldürülen Doç. Dr. Özdemir’in, sattığı dairelerden elde ettiği paranın kayıp olduğu hakkında iddialarla ilgili, paranın kendisinde olmadığını öne sürdü. Asuman E., savunmasında şunları söyledi:

“20 yıl araştırsalar da bulamazlar. Olay günü ben kapıyı kilitlesem beni görmemeleri imkansız. Cinayeti ben ortaya çıkarttım. Beni suçlu bulanları ben Allah’a havale ediyorum. Beraatımı istiyorum. Asuman E.’nin, avukatı Hasip Şenalp de, ”Müvekkilim dünya güzeli de değil ama 2 bilim adamı nefislerine yenilmişler” dedi. Son sözü sorulan Asuman E. de, ”Vicdanım rahat, beraatımı istiyorum” dedi. Prof. Dr. Ahmet Gülce’yi, ’kasten adam öldürmek’ suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıl hapis cezasına indirildi. Sekreter Asuman E. için de beraat kararı verdi.

Haberin Devamı