Gazete Vatan Logo

Aslı’nın hayatına çarpıp kaçtı!

4 aileye hafta sonu zehir oldu

Maltepe’de trafik polisinden kaçan sürücü, yolun karşısına geçmek isteyen hukuk öğrencisi Aslı Ayan’a çarptı. Genç kız olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücü kayıplara karıştı.

İSTANBUL Maltepe Sahil Yolu’nda dün saat 04.00’te trafik polislerinin ‘dur’ ihtarına uymayan bir sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Bu sırada arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan Aslı Ayan (20) otomobilin çarpmasıyla 30 metre uzağa fırladı.

Otomobil sürücüsü kazanın ardından hızla uzaklaşırken, kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Aslı Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis kaçan otomobili ve sürücüsünü belirlemek için çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtları ile kaza sonrası araçtan yola düşen parçayı incelemeye aldı.

Ailenin tek çocuğu

Olay yerine koşan ev arkadaşı, Aslı’nın cansız bedeninin yanına diz çökerek gözyaşlarına boğuldu. Ailenin tek çocuğu olan Aslı’nın ayrıca Kamu Yönetimi Bölümü’n-de yan dal yaptığı öğrenildi.

Kazaya karışan otomobilin, 3 gün önce ‘tehlikeli araç kullanmak’tan ceza kaydı bulunduğu öğrenildi. Aslı’nın ölüm haberini alan Antakya’daki baba Ali Ayan İstanbul’a geldi. Acı haberi alınca rahatsızlanan anne Alev Ayan ise İstanbul’a gelemedi.

Haberin Devamı