Gazete Vatan Logo

Anneye 16, Üzmez’e 3 yıl hapis!

Üzmez’e hürriyeti tahditten 3 yıl hapis verildi

14 yaşındaki B.Ç. adlı kıza cinsel istismardan 13 yıl ceza alan yazar Hüseyin Üzmez’e bu kez de B.Ç.’ye hürriyeti tahditten 3 yıl hapis verildi. B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’ye de, ‘kızını fuhuşa teşvik etmek’ suçundan 16 yıl ceza verildi.

BURSA’da 2008 yılı nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma suçundan çarptırıldığı 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez, dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Önceki gece Ankara’dan Bursa E Tipi Cezaevi’ne, dün sabah da geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Adliye Sarayı’na getirilen Üzmez, duruşmada bakımsız haliyle dikkat çekti. Duruşmaya Üzmez ile tutuksuz sanık Livaze Ç., avukatları ve B.Ç.’nin savunmasını üstlenen avukatlar katıldı. Duruşmada kulakları duymayan ve cümle kurmakta zorlanan Üzmez, kendi-sini yanına çağıran mahkeme heyetine, yerel mahkemenin verdiği bu suçtan beraat kararına direnilmesini istedi.

Anne tutuklandı

Mahkemede son sözünü söyleyen Livaze Ç. ise suçsuz olduğunu hakkında verilen beraat kararında yerel mahkemenin ısrarcı olmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı’nın sanıkların cezalandırılıp, Livaze Ç.’nin ise tutuklanmasını istediği mütalaadan sonra söz alan Üzmez mahkeme heyetine, “Sizden bu kadar yaşlı olmama rağmen gelip elinizi öpmek isterim” dedi. Yargılamaya kısa ara veren mahkeme heyeti, Üzmez”i B.Ç.’yi “Hürriyeti tahdit” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha önce oy çokluğu beraatine karar verdiği Livaze Ç.’ye ise ’Küçük yaşta kız çocuğunu fuhuşa teşvik’ suçundan 13 yıl 5 ay 7 gün, ’Hürriyeti tahdit’ suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından gözaltına alınan Livaze Ç., Bursa E Tipi Kapılı Cezaevi’ne teslim edildi.

Haberin Devamı