Gazete Vatan Logo

‘5 liralık’ eldivenleri geri getirin!

28 bin 180 çift eldiven için ilan verildi

Çin’den ithal edilen 28 bin 180 çift kışlık eldivenin iadesi için ilan verildi. 5 liraya satılan eldivenlerde sağlığa zararlı boyar madde tespit edildi

İSTANBUL Eminönü’nde faaliyet gösteren bir şirket önceki gün gazeteye verdiği ilanla 5 Ocak-20 Mart 2013 tarihleri arasında Mercan’daki merkezlerinde satılan ürünlerin geri getirilmesini istedi. İlanda “Sağlığa zararlı boyar madde içerme riski olduğu tespit edilmiştir” denildi. Şirket sahipleri söz konusu ürünleri Çin’den ithal ettiklerini, yaptırdıkları testlerde sorun tespit edilemediğini belirterek “Biz malı ithal ettik, bizden gümrük vergisi alındı. Daha sonra yapılan testlerde bazı ürünlerde sağlığa zararlı boyar madde olduğu söylendi. 600 çift kadar eldiveni imha ettik. Ancak diğer eldivenler Merter’deki depomuzda duruyor” dedi.

‘Temiz olduğu ispatlanmadı’

İthal tekstil ürünlerinin sağlığa uygunluğuna ilişkin süreci ise kısa adı İTKİB olan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri takip ediyor. Bir İTKİP yetkilisi “Bu firmanın ürünlerinin bir kısmında sağlığa zararlı boyar madde bulundu. Görevlilerimiz şirketin deposuna gitti. Depodaki ürünlerin kodu ile elimizdeki kayıtlar birbirine uymadı. Biz de ilanla bunu duyurmalarını istedik” dedi.

Haberin Devamı