Gazete Vatan Logo

45 Plaka Neresi? 45 Hangi Şehrin Plakası? 45 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de plaka kodları bir şehre verildiği zaman aynı zamanda ilçeleri üzerinden de geçerlidir. Yani şehrin bütün farklı bölgelerinden çıkışlı araçlar adına aynı plaka kodu kullanılır. Trafikte denetimi ve düzenli sağlayabilmek için önemli olan plaka kodları, şehirlere alfabetik sıralamaya göre verilmektedir.

45 Plaka Neresi? 45 Hangi Şehrin Plakası? 45 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bunlar içerisinde ise 45 numara Manisa şehrine aittir. Manisa çıkışı olan bütün araçlarda 45 numara kullanılır ve plaka kodlarında yer alır. Ege bölgesinin önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkan Manisa için, sabit şekilde 45 numara verilmiş durumdadır.

45 Plaka Neresi?

Plaka kodları şehirler için büyük bir öneme sahipken Manisa adına ise 45 numarası öne çıkmaktadır. Özellikle karayollarında araçların arka ve ön kısımlarında 45 numara denk geldiği zaman, bu araçların Manisa'dan geldiğini anlamak mümkündür.

Çünkü trafik şube kapsamında plaka alan tüm araçlar o şehre aittir. Yani Manisa'dan plakasını alan tüm araçların plaka başlarında 45 numarası yer almaktadır. Ege bölgesinin önemli bir konumunda yer alan Manisa için, tüm araçlarına 45 numarası kullanılmaktadır.

45 Hangi Şehrin Plakası?

45 plaka kodu Manisa şehrine aittir. Aynı zamanda Manisa ile beraber Akhisar gibi bütün Manisa ilçeleri içinde geçerli bir kod olarak öne çıkar. Ege Bölgesi'nin en büyük 2 şehri olarak da ifade edilen Manisa, pek çok açıdan Türkiye'nin de önemli bir şehridir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Marmara Bölgesi'nden Ege Bölgesi'ne ve oradan Akdeniz'e doğru geçiş şehri olarak da ifade edilir. Bu şehir için ise tüm araçlar adına 45 plaka kodu ön plana çıkmaktadır. Manisa merkezli olarak aracını trafik şubeye kaydettirmiş olan her araç sahibi 45 plaka kodunu almaktadır.

45 Hangi İlin Plaka Kodu?

Trafikte denetimin düzenli şekilde yapılabilmesi için plaka kodları vazgeçilmezdir. Kanuni kapsamda da bir mecburiyet olarak öne çıkan plaka kodları, Araçların ön ve arka plakalarında yer alır. Her şehir sabit olarak bir plaka koduna sahiptir ve Manisa adına 45 plaka kodu bulunmaktadır. Böylece trafikte 45 plaka numarasına sahip bir araç görüldüğünde bunun Manisa merkezli çıkış sağladığını anlamak mümkündür. Bu durum bütün araçlar için geçerlidir.