Gazete Vatan Logo

45 milyonluk talih kuşu havalandı!

Yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu

MİLLİ Piyango’nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. Tarihinin en büyük ikramiyesini 45 milyon lira ile bu yıl verecek talih kuşuna, vatandaşlar ilk günden büyük ilgi göstermeye başladı.

BÜYÜK bir merakla beklenen Milli Piyango’nun 45 milyon lira büyük ödüllü yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. Özel çekilişte tam biletin fiyatı 40 lira, yarım bilet 20, çeyrek bilet ise 10 lira olarak belirlendi. Zengin fakir hemen kesimden insanın umut bağladığı Milli Piyango’ya ilk gün büyük ilgi gösterildi. Art arda dağıttığı büyük ikramiyeler nedeniyle İstanbul Eminönü’deki Nimet Abla Milli Piyango Gişesi bu yıl da ilgi odağı oldu. Talih kuşunun kendisine konmasını umut edenler Nimet Abla’dan bilet aldı.

- YOĞUN İLGİ VAR: Nimet Abla Gişesi’nde görevli Hasan Eğri, geçen yıl 36 lira olan tam bilet fiyatının bu yıl 40 milyon lira olduğunu belirterek şunları söyledi: “15 Aralık’tan sonra bilet satışlarında patlama bekliyoruz. Asıl kalabalık ise haftasonu yaşanır. Hafta içinde bu denli bir satış beklemiyorduk. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Özellikle çeyrek biletler peynir ekmek gibi satılıyor. Geçen yıla oranla satışımızda gözle görülür bir artış var.”

- HERKESİ HAYALİ FARKLI: Bilet alanlardan 65 yaşındaki Yıldız Özevren ise, 4 torunu için 4 çeyrek bilet aldığını belirterek, “Büyük ikramiye bana çıkarsa torunlarımın geleceğini garanti altına alırım. Bir kısmını kendime ayırırım. Yarısından fazlasını da fakirlere dağıtırım” dedi. 66 yaşındaki Nehir Tuğbay da, “Büyük ikramiye çıkarsa kendi adıma okul yaptırmayı çok istiyorum” diye konuştu. Ertekin Kartal da, “Talih kuşu konarsa kendimden geçerim, aklımı yitiririm diye korkarım” diye görüş bildirdi.

En şanslı il İstanbul


Milli Piyango İdaresi verilerine göre, yılbaşı özel çekilişlerinde ”talih kuşu” en fazla İstanbul’a uğruyor. Piyango, son 20 yıldaki yılbaşı çekilişlerinde 73 kişiye büyük ikramiye kazandırdı. Bu ikramiyelerin 27’i İstanbul’a çıktı. İstanbul’un 2004-2011 yılları arasında en az 2 milyoner çıkarması da dikkati çekti. İstanbul’u 9 ikramiye ile Ankara ve 5 ikramiye ile Adana izledi. İzmir’in 4, Mersin’in 3, Isparta, Antalya ve Eskişehir’in ise 2’şer büyük ikramiye kazandığı bu dönemde büyük ikramiyenin isabet ettiği diğer merkezler şöyle sıralandı: ”Tarsus, Burdur, Kadirli, Akhisar, Bursa, Trabzon, Manisa, Samsun, Turhal, Batman, Aydın, Kahramanmaraş, Van, Sakarya, Çorlu, Denizli, Gaziantep ve Lefkoşa.”

Haberin Devamı