Gazete Vatan Logo

252 geçici işçi alımına rekor başvuru!

Muğla, Aydın ve Adana Orman Bölge Müdürlükleri dün beş aylık dönemde orman yangınlarına müdahale edecek 252 geçici işçi alımı kadrosu açtı, 12 bin 751 kişi başvurdu. Başvuru çok olunca kura çekildi, işin ücreti ise günde 54 lira yevmiye

118 kişilik geçici iş için 8 bin 78 başvuru

Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan 118 kişilik geçici işçi kadrosu için 8 bin 78 aday başvuru yaptı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, başvuru sayısının beklenenden çok yüksek olması üzerine kura çekimi yapılmasına karar verdi. Adnan Menderes Spor Salon’unda düzenlenen kura sonucunda mülakata çağrılacak 354 aday belirlendi.

Kuradan sonra mülakat

Erken saatlerden itibaren salona gelen geçici işçi adayları, listede isimlerinin olup olmadığını kontrol etti. Bazı adayların, kura çekimine çocuklarıyla geldiği ve heyecanlı oldukları gözlendi. Orman Bölge Yardımcısı Mustafa Türk, gazetecilere, başvuru sayısının bu kadar yüksek olmasını beklemediklerini söyledi.

İstihdam edilecek işçilerin, yangınla mücadele biriminde görev alacağına işaret eden Türk, “118 işçi, yılda 5 ay 29 gün çalışacak. Yangınla mücadele hizmetine alınacak arkadaşlarımız için 8 bin 78 kişi başvuruda bulundu. Seçilen arkadaşlarımız, günlük 54 lira yevmiye alacak. İlgi biraz yoğun, 118 kişi alacağız ancak 8 bin 78 kişi müracaat etti. Burada seçilen 354 asil aday, mülakata gelecek ve bu aşamayı da geçen adaylarımız istihdam edilecek” dedi.

Kuraya katılan adaylardan Mustafa Ağaoğlu , “Yıllardır işsizim ve şansımı bekliyorum. İçimde bir his var sanki ismim çıkacak” dedi.

134 kişilik orman işçisi için 4 bin 673 talep

Muğla ve Aydın Orman Bölge Müdürlükleri’ne alınacak 134 geçici işçi için 4 bin 673 kişi başvurdu. Noter huzurunda yapılan kura çekimine kucaklarında bebekleriyle gelen bazı kadın ve erkekler, adları okunmayınca salonu boyunları bükük terk etti. Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Özkan Şahin, “2014 yılı içinde iki müdürlük bünyesinde çalışacak işçi alımına başvuru çok fazla olunca kura çekilmesine karar vermek durumunda kaldım. Başvuruların içinden 134 asil, 400 de yedek isimi belirlenecek. Yedekler asillerin gelmediği noktada devreye girecek. Kurada asil olarak çıkan mevsimlik işçiler Ula Helikopter Pisti’nde yapılacak uygulamalı mülakat sonrasında işe başlayacak. Bizim için özellikle, yangına ilk müdahale ekibinde görev yapacak işçiler büyük önem taşıyor. Gönül isterdi ki bugün kura çekimine katılan tüm arkadaşları işe başlatalım” dedi.

Haberin Devamı