Gazete Vatan Logo

226 Alan Kodu Nereye Ait? 0226 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

226 alan kodu Türkiye'nin Yalova şehrine ait bir alan kodu olarak tespit edilmiştir. Yalova sınırları içinden yapılan aramalarda telefon numaralarının başında 226 veya 0226 yazar.

226 Alan Kodu Nereye Ait? 0226 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

226 Alan Kodu Nereye Ait?

Türkiye'de illerin hem trafik plaka kodları hem de telefon alan kodları birbirinden farklı olur. Bu sayede gelen aramaların nereden ve hangi şehirden geldiğini tespit etmek kolaylaşır. 226 alan kodu da Türkiye'nin hangi şehrine ait olduğu araştırılan bir telefon alan kodudur.

Yalnızca sabit hatlarda alan kodları yazdığından cep telefonundan gelen aramaların nereden geldiğini anlamak mümkün olmaz. Telefonunuza eğer 226 alan kodundan arama gelirse Yalova sınırları içinde bulunan biri sizi arıyor anlamını taşır.

0226 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

0226 ile başlayan numaranın hangi şehirden arama yaptığına dair merak edilen konular bulunur. Yanlış ya da şüpheli aramalarda kişiler bunun hangi ilden geldiğini doğal olarak merak ederler. Bu araştırmada eğer 0226 alan kodunun hangi ile ait olduğuna bakılırsa karşımıza Yalova çıkar. Yalova'nın alan kodu 0226, trafik plaka kodu ise 77 olarak karşımıza çıkar.

Eğer bulunduğunuz yerden siz Yalova'da oturan birinin sabit telefonunu aramak isterseniz bunun için de 0226 tuşlamanız gerekir. Aramalarda eğer eksik ya da hatalı numara girdiniz uyarısı alınırsa alan kodunun kontrol edilmesi gerekir. Öncelikle 0226 tuşlanmalı daha sonra ise numaranın geri kalanı yazılmalıdır.

Haberin Devamı

226 Alan Kodu Nasıl Aranır?

Alan kodunu yazarak arama yapmak isteyen kişilerin öncelikle telefon numarasının başına 0226 eklemesi yapması gerekir. Sonrasında sabit telefon girilmeli ve arama yapılmalıdır. Eğer yanlış numara tuşlanırsa telefondan bununla ilgili bir uyarı alırsınız.

Yalova Alan Kodu 0226 mı?

Türkiye'nin Yalova ilçesindeki telefon alan kodu 226 olarak karşımıza çıkar. Aramalarda Yalova sabit hatlarının başında 0226ya da 226 kodu ile karşılaşılır.