Gazete Vatan Logo

‘Rüşvet’li, ‘rüşvet’siz önergeler mesaisi

Seçim tatili döneminde CHP’nin talebiyle AK Partili 4 eski bakanla ilgili fezlekeler için olağanüstü toplanan Meclis, seçim sonrası mesaisine de eski bakanlarla ilgili soruşturma önergeleriyle başlıyor. 17 Aralık soruşturması kapsamında hakkında fezleke düzenlenen 4 eski bakan hakkında, Meclis soruşturması açılması istemiyle AK Parti ve CHP tarafından verilen 5 önerge seçimin ardından işbaşı yapan Meclis Genel Kurulu’nda bugün okutularak milletvekillerinin bilgisine sunulacak.

AK Parti ve CHP önergelerinin Genel Kurul’da birleştirilerek mi yoksa ayrı ayrı mı görüşüleceğine ve bu görüşmelerin tarihine TBMM Danışma Kurulu kararı verecek. AK Parti, 4 eski bakanıyla ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu soruşturma önergesinde masumiyet karinesini hatırlatarak 4 eski bakanı hakkındaki soruşturmanın “görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti” ithamlarıyla sınırlı olmasını istedi. CHP ise ayrı ayrı meclis soruşturması talep ettiği önergelerinde, “rüşvet, evrakta sahtecilik, kaçakçılık yasasına muhalefet” suçlamalarına yer verdi.

Bu arada MHP, Meclis Başkanlığı’nın fezlekelere ekli dosyaları inceleme talebini reddetme kararının iptali için İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Haberin Devamı