Gazete Vatan Logo

PKK’dan MHP mitingi için çağrı!

Bahçeli’nin bugün miting yapacağı Diyarbakır’a MHP’nin eski lideri Türkeş, en son 1995’te gelmişti. Türkeş, Dağkapı Meydanı’nda bir kamyon kasası üzerinde halka seslenirken, yüzlerce özel harekat polisi ve Kalaşnikoflu koruma görevi yapmıştı...

MHP, Diyarbakır’da 16 yıl aradan sonra bugün miting yapıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli İstasyon Meydanı’nda halka seslenecek. MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş, Diyarbakır’a terörün yoğun olduğu 1995 yılında olağanüstü güvenlik önlemleri ve Kalaşnikof tüfekli özel harekat timlerinin sıkı koruması ile gelirken, Orduevi karşısında bulunan Dağkapı Meydanı’nda platform kurulmadığı için alana getirilen bir kamyon kasasının üzerine çıkarak kısa bir konuşma yapıp kentten ayrılmıştı.

Bahçeli de 2000’de ziyaret etmişti

DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığını yapan Devlet Bahçeli, 2000 yılında kente yaptığı ziyarette, Özel İdare İl Müdürlüğü Salonu’nda bölgesel kalkınmayla ilgili düzenlenen toplantıya katılırken, o tarihte HADEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Feridun Çelik’i dinlemiş ve yaptığı konuşmadan dolayı onu alkışlamıştı. Feridun Çelik, konuşmasından sonra Diyarbakır’ın sorunlarını yansıtan dosyayı Devlet Bahçeli’ye vermiş, MHP lideri de kendisine teşekkür ederek onunla tokalaşmıştı. Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret eden Devlet Bahçeli’ye Vali Cemil Serhadlı 36 kilo ağırlığında Diyarbakır karpuzunu hediye etmişti.


‘KÜÇÜK MOSKOVA’YA GİDİYORUM’ DEMİŞTİ

Türkeş’in Diyarbakır’a ilk ziyaretini 1975’te “Küçük Moskova’ya gidiyorum” diyen yaptığı belirtilirken kentteki sol örgütler, bu ziyareti engellemek için yoğun çalışma içine girmişti. Çıkan olaylar üzerine Türkeş, kente giremeden dönmüştü. Türkeş, Diyarbakır’da ancak 1995’te miting yapabildi.

PKK'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan’ın Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır mitingini kepenk kapatma eylemi ile protesto eden terör örgütü PKK, bugün MHP’nin Diyarbakır mitingi için “sağduyu” çağrısı yaptı.

Çağrıda, halka “Mitinge gitmeyin ama olay ve taşkınlık da çıkarmayın” uyarılarında bulunuldu. Diyarbakır’da 16 yıl önce, MHP’nin efsanevi kurucusu merhum Alpaslan Türkeş köy korucularının desteğinde miting düzenlemişti. Dağkapı Meydanı’nda bir kamyonun açık kasası üzerinde alanda bulunan yaklaşık 50 kişiye seslenen Türkeş’i, yüzlerce özel harekat timi ve korucular tüfekle korumuştu.

Haberin Devamı