Gazete Vatan Logo

Oy verme işlemleri başladı!

25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere oy verme işlemi saat 08:00 itibariyle başladı. Seçmenler, bugün saat 08:00-17:00 saatlerinde oy verebilecek.

Bugün oylamadan sonra sandıktan çıkacak sonuç yeni iktidarı belirlemenin yanı sıra yeni anayasa ve başkanlık sistemine geçilip geçilmeyeceğine yönelik adımların da anahtarı olacak. Türkiye’deki 53 milyon 765 bin 231 seçmen 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başında olacak. Seçmenler, 20 siyasi parti ve 165 bağımsız milletvekili için oy kullanacak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da, Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ankara’da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul’da, Figen Yüksekdağ ise Van’da oy kullanacak. Seçimlere ilişkin yayın yasağı, saat 21.00’e kadar sürecek. YSK, bu saatten önce de yasak kararını kaldırabilecek.

LİSTELER ASKIDA

7 Haziran'da yapılacak 2015 Genel Seçimleri için seçmen listeleri askıya çıktı. 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçiminde vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilmesi için YSK tarafından seçmen sorgulama hazırlandı. 'Nerede oy kullanacağım?' diye soran seçmenler, YSK’nın “www.ysk.gov.tr” internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecekler.

Haberin Devamı



Türkiye, 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere, 7 Haziran'da sandık başına gidiyor. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen, tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

Seçimde 20 siyasi parti yarışacak. Ak Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58 seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katılacak. Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.

BAŞBAKAN'IN OĞLU İLK KEZ OY KULLANDI

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 25. dönem milletvekili genel seçimi için oyunu Çankaya İlkokulu'nda kullandı.

Sare Davutoğlu, genel seçim için oyunu, Çankaya İlkokulu'ndaki 1164 numaralı sandıkta verdi. Sare Davutoğlu ile okula gelen oğlu Mehmet Davutoğlu da ilk kez oy kullandı. Davutoğlu ile oğlu Mehmet Davutoğlu, oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldı.