Gazete Vatan Logo

'Oraya gitmek istiyorum'

Genelkurmay'la görüşmeler sürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
Gediktepe'ye gitmek istediğini, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın çömelme fotoğrafı dolayısıyla polemiği süren Gediktepe’ye gideceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Genelkurmay’ın kendisine terör brifingi vereceğini de açıkladı

ANKARA - CHP lideri Kılıçdaroğlu dün Ayaş’ta düzenlenen Dut Festivali’ne katıldı. Ayaş’a gitmek üzere sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne gelen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı, sınır karakollarını ziyaret edeceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, Gediktepe’ye gitme niyetinde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Daha önce Sayın Genelkurmay Başkanı ile bir cenaze töreninde yaptığımız kısa konuşmada, Sayın Genelkurmay Başkanımız bu konuda yardımcı olacağını ifade etti. Görüşmeler devam ediyor. Gediktepe’ye gitmek istiyorum” diye konuştu. “Yalnızca Gediktepe’ye mi gitmeyi düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un terör konusunda kendisine brifing de verebileceklerini ifade ettiğini belirterek, koşulların uygun olması halinde brifing alıp, daha sonra da Gediktepe’ye gitmek istediğini söyledi.Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine de ziyarete ilişkin görüşmelerin devam ettiğini, takvimin ortak belirleneceğini kaydetti.


Yine izdiham yaşandı

Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle Ayaş’a gitti. Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinden festival alanına Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç‘ın kullandığı üstü açık ciple geldi. Kılıçdaroğlu’nun protokolde kendisi için ayrılan yere geçişi sırasında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. CHP lideri burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de toplumun tüm kesimlerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirtti ve “Çiftçi, köylü, sanayici, memur, emekli bu düzenden memnun değil. Alın terinin karşılığını alamıyor. Bu düzenden kim memnun? Recep Bey memnun. O yüzden bu düzeni değiştireceğiz, halktan yana bir düzen kuracağız. Alın teri döken, her yerde ve her zaman kazanmalı. Havadan para kazananlar üzülmeli” diye konuştu.


Kalpazanlar

Halktan yana bir düzen kurmanın yolunun “temiz siyaset”ten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, meydandakilere “Parlamentoda naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı, kalpazan ister misiniz?” diye sordu. Meydandakilerin “İstemiyoruz” yanıtı vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, “O zaman ‘temiz siyaseti getireceğini’ söyleyen halktan yana politikalar üreten CHP’ye ihtiyaç var demektir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bizim güzel bir atasözümüz vardır, ‘balık baştan kokar’ derler. Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve kokuyu yok etmek lazım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu dün ayrıca Divriği Kültür Derneğince gerçekleştirilen Geleneksel Pilav Günü’ne de katıldı. CHP lideri burada yaptığı konuşmada Sivas olaylarının 21. yüzyıl Türkiye’sinin, dünyasının kabul edemeyeceği bir insanlık dramı olduğunu belirterek, “O nedenle bu insanlık dramını anarken gönlümüzün ateşini topluma vereceğiz, toplumu aydınlatacağız. O gün, bütün dünyanın aydınlanma günü olsun” dedi.


‘Bu Kemal sizin Kemalinizdir’

Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal” sloganları üzerine, “Heyecanınızı anlıyorum ama yetki bende değil, yetki sizde. Recep Bey nereye kaçarsa kaçsın o sandık gelecek buraya. Sandıkta mühürler sizin elinizde olacak” dedi. CHP’nin kul hakkı yemeyenden, doğruluktan yana olanları temsil ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal” sloganlarının devam etmesi üzerine, “Ne derseniz deyin ama bu Kemal, sizin Kemalinizdir, bunu unutmayın” diye konuştu.


CHP YÖNETİMİ DUT YEDİ

Konuşmasının bir bölümünde boynuna Ayaşspor atkısı takan Kılıçdaroğlu, protokolde otururken kendisine ikram edilen dutlardan yedi. Konuşmasının ardından seymenlerin gösterisini izleyen Kılıçdaroğlu, festival alanındaki stantları da gezdi. Bu arada sıcak hava ve izdiham nedeniyle fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Ayaş Belediye Tesislerinde öğle yemeği yedi.Kılıçdaroğlu’nun Ayaş’a gelişi sırasında, ilçe girişinde bir grup süt üreticisi parti otobüsünün yolunu kesti. Kılıçdaroğlu’na taleplerini anlatan üreticiler, kendilerinden istenen tüm raporların olmasına rağmen satış yapmalarına izin verilmediğini ve mağdur olduklarını ifade ettiler. Taleplerinin takipçisi olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, kesin çözüm için halkın iktidarının gerektiğini söyledi.

KAÇMAZ DA KATILDI

Ayaş Geleneksel Dut, Festivali’ne, hükümetle girdiği polemikle tanına Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da katıldı.

Haberin Devamı