Gazete Vatan Logo

Muhalefete çakmanın ödülü

Sabah gazetesi muhalefetin adaylarına ‘vurduğu’ günler, bazı illerde bedava dağıtılıyor

Önce Ankara’da MHP’li Yavaş’ı eleştiren sayısı bedavaydı, sonra DSP’li Büyükerşen’in kalesi Eskişehir’de... Takvim de Sabah’tan geri kalmıyor..

Yerel seçimlere sayılı günler kala bazı illerde Sabah gazetesi bedava! Ankara’da geçen ay MHPli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş aleyhine haber içeren gazetenin kent genelinde ücretsiz dağıtmasının ardından, önceki gün de Eskişehir’de DSPli Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen aleyhine haberin olduğu Sabah caddelerde halka bedava verildi. Sabah’la aynı grup içinde yer alan Takvim gazetesi de Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal aleyhine haber yapıldığı gün ilçede bedava dağıtıldı.

Sabah gazetesinin 19 Şubat ve 20 Şubat 2009 tarihli Ankara ekinde, MHP’nin adayı Mansur Yavaş aleyhine haberler çıkmış, aynı günlerde gazete ücretsiz olarak Ankara genelinde dağıtmıştı. Gazetedeki haberlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın uzun süre belediye başkanlığı yaptığı Beypazarı’nda, vatandaşın bidonlarla evine su taşıdığı, çöp dağlarından geçilmediği iddia ediliyordu. Melih Gökçek adına açıklama yapan Basın Yayın Müdürü Avni Kavlak, bedava dağıtımla ilgilerinin olmadığını söylerken, MHP konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı.

Bu olayın benzeri önceki gün Eskişehir’de yaşandı. İddialara göre, Büyükerşen, belediyenin ihalelerini başta damadı, ‘Yasemin’ adındaki kızı ve ortakları olmak üzere yakınlarına dağıtmıştı. Bu haberin yer aldığı 22 Mart tarihli Sabah gazetesi kentte ücretsiz olarak dağıtıldı. Olayı kirli siyasetin bir parçası olduğunu belirten Büyükerşen, sözlerine “Benim Yasemin adlı kızım yok” diyerek başladı:

“Eskişehir’e normalde 1500 - 2 bin arasında Sabah gazetesi gelir ancak pazar günü 8 bin adet gazete Ankara’dan geldi. Bu gazeteler balyalar halinde AKP’nin Atatürk Caddesi’ndeki seçim bürosuna indirildi. Gazetelerin hem seçim bürosunda balyalanmış halini, hem de AKPli gençler tarafından gazetelerin dağıtıldığını fotoğrafladık. Sabah gazetesi geçmişte de benzer bir karalama haber yapmıştı. Biz gazeteye tekzip yayımlatarak tazminat ödemeye mahkûm ettik. İlginç olan, aynı haber gazetenin İstanbul baskısında bir sütunun yarısı kadar yer alırken, Ankara baskısında haberin yeri değiştirilerek üç sütun olarak yer almış.”

CHP’li Beşiktaş Belediyesi de hedefte

Sabah’la aynı gruptaki Takvim gazetesinde de 18-22 Mart tarihleri arasında CHPli Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaş Spor Kulübü’nün eski başkanı, işadamı Serdar Bilgili aleyhinde haberler çıkmıştı. Sabah’ta da yer alan ‘mezardan imar yolsuzluğu’ şeklindeki haberlere göre Ünal, Bilgili’ye Ortaköy Meryem Ana Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait Ermeni Mezarlığı arazisinde inşaat yapma izni vermiş, böylece ikisi 300 milyon avro rant sağlamıştı. CHP Beşiktaş ilçe Başkanı Uğur Gedik’in verdiği bilgilere göre de haberlerin çıktığı gün Beşiktaş’ta Takvim gazetesi ücretsiz dağıtılmıştı. Bilgili’yse açıklamasında, tüm suçlamaların gerçek dışı olduğunu belirtmişti. (Radikal)

Haberin Devamı