Gazete Vatan Logo

MHP'nin o afişi kaldırıldı

MHP Sakarya İl Teşkilatı’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik açılımla ilgili söylediği iddia edilen sözler ile Habur Sınır Kapısı’nda teslim olan teröristler, BDP’li milletvekilinin polis memurunu tokat atması ve AK Parti Sakarya milletvekillerinin Osman Baydemir’i ziyaretine ilişkin fotoğrafların yer aldığı ’Bu görüntüleri hayal bile edemezdik’ yazılı afiş gerginliğe neden oldu.





MHP’liler bu afişi Adapazarı’nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi’nde inşaat halindeki Cevat Bey Konağı’nın bahçe duvarına boydan boya astı. Yoldan geçenlerin ilgisini çeken ve ’Türkiye’de güzel şeyler oluyor’ diye başlayan afişin üzerinde, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in bir polis memuruna tokat atması, Kuzey Irak’tan gelen PKK’lıların Habur’da devlet töreniyle karşılanması, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli ve Recep Yıldırım’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etmeleri ve İstanbul’da 3 kişinin öldüğü belediye otobüsüne yapılan molotoflu saldırının fotoğrafları da yer aldı.

POLİS KALDIRTTI

Afişin asıldığını haber alan polis ekipleri olay yerine gelerek bunun kaldırmasını istedi. Ancak MHP’liler karşı çıkınca gerginlik yaşandı. Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne, gerginliğin büyümemesi için MHPli yetkililerden pankartın kaldırılması konusunda ısrarını sürdürünce devreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata girdi ve onun onayı ile pankart bulunduğu yerden kaldırıldı.

MHP’liler bunu alkışlarla protesto ederken, afişi kaldıran polislerle partililer arasında sert tartışmalar oldu. MHP’liler afişin mahkeme kararı olmadan kaldırılmasına tepki gösterdi. Afişin sökülmesi sırasında çevrede bulunan birçok kişi de bu tepkiye katıldı.

Geçen yıl 12 Eylül’de yapılan anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma kısa süre kala da Hendek İlçesi’nde MHP İlçe Teşkilatı’nın astığı afiş de gerginliğe neden olmuştu.

AK PARTİ YÖNETİCİLERİ ŞİKAYET ETMİŞ

MHP Sakarya İl Teşkilatı’nın Adapazarı kent merkezine astığı afişin, AK Parti İl Başkanlığı’nın polise şikayette bulunması üzerine kaldırıldığı belirtildi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada Sakarya İl Seçim Kurulu’nun afiş asılacak yerleri belirlediğini belirterek "O yer seçim kurulunun belirlediği bir yer değil. Zaten seçim kurulunun kararıyla oradan kaldırılması gerekiyordu. Bu seçim sürecinde gerginlik yaratacak söylemlerden kaçınılması gerekiyor. Sakarya’da seçim süreçi barış ve huzur içerisinde giderken, gerginlik ve istismar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekiyor" dedi.

MHP Sakarya İl Başkanı Orhan Ünver, kaldırılan afişin yeniden asılıp asılmayacağı sorusuna, "Şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Sakaryaspor’un final maçı için Antalya’dayım. Adapazarı’na döndüğümüzde bu konuyu arkadaşlarla değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı