Gazete Vatan Logo

MHP'den AKP'ye destek!

Şandır, 48 maddenin kanunlaşmasına partisinin katkı vermeye hazır olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa'da uzlaşılan 48 maddenin TBMM'den geçilmesi önerisine MHP'den "Evet" yanıtı geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yeni anayasa yapımında 48 maddelik uzlaşmayı önemli bulduklarını belirterek, "Bunun kanunlaştırılması için MHP hazırdır. Sayın Başbakan'ı samimi, ciddi olmaya davet ediyoruz. Bir iftar yemeğinin havasında, sokak ağzıyla, meydan okurcasına, muhalefeti samimiyete davet etmeye hakkı yoktur" dedi.

Şandır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun MHP'li üyeleriyle, Genel Kurul'da görüşülen torba kanun teklifine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ın, uzlaşılan 48 maddeyi TBMM'den geçirme önerisine şartlı destek verdiğini belirten gazeteciye Şandır, şu karşılığı verdi:
"MHP'nin şartı şurtu yok, hodri meydan. Bu teklif Sayın Devlet Bahçeli'ye ait. Anayasayı değiştirmek, yenilemek, tüm partilerin, siyaset kurumunun topluma karşı taahhüdüdür. Meclis Başkanı'nın ziyaretinde Sayın Genel Başkanımızın, komisyonu başarılı bulduğunu söyledi, gayretlere teşekkür etti, uzlaşılan konuların mümkün olduğu kadar artırılarak kanunlaştırılması ama çalışmaya da devam edilmesini söyledi. Bu çalışma devam etmeli, mutlaka sonuçlandırılmalıdır. Ama birlikte varılan sonuçlara da herkesin sahip çıkması gerekir.

"AMASI, ANCAK'I YOK BU İŞİN"

Ama'sı, fakat'ı, ancak'ı yok bu işin. Toplum, TBMM, siyasi partilerden çözüm bekliyor. MHP olarak biz bu noktadaki türlü gayrete varız, katkıya hazırız. Anayasa millet için yapılmalıdır, eğer birilerinin sorununu çözmek için düşünülüyorsa o da açıkça ifade edilmelidir. Sayın Başbakan'ı samimi, ciddi olmaya davet ediyoruz. Bir iftar yemeğinin havasında, böyle sokak ağzıyla, meydan okurcasına, muhalefeti samimiyete davet etmeye hakkı yoktur. Muhalefet buradadır, ısrarla anayasa yapılmasına katkı veriyor. Ama iktidar partisi, Sayın Başbakan'ın başkanlık hayaliyle ve Kürt sorununu, PKK'nın talepleri doğrultusunda çözmek vadiyle anayasa çalışmalarını tıkıyor. Varılan 48 maddelik uzlaşmayı önemli buluyoruz bunun kanunlaştırılması için MHP hazırdır. Bunu çok daha önceden ifade ettik. Aslında bu teklif Bahçeli'ye ait."

TORBA "SEÇİM RÜŞVETİ YASASI"

Şandır, 10 gün boyunca, günde yaklaşk 13 saat çalışarak görüştükleri torba teklifin, yaklaşık 100 konuda ve yaklaşık 80 kanunda değişiklik yaptığını, 200 maddeye ulaştığını söyledi. Teklifi, "11 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, toplumun çeşitli kesimlerine bir çok kez söz vermesine rağmen gerçekleştiremediği taahhütleri, bir yasanın içine sığdırdığı seçim rüşveti yasası" olarak değerlendiren Şandır, bunun, 2014 seçimleri öncesinde son dönemin, son torba yasası olduğunu belirtti.
Şandır, seçim rüşveti olduğunu bilmelerine rağmen getirilen düzenlemelerin, toplumun bir çok sorununu çözmesine sevindiklerini dile getirerek, bunun için de katkı verdiklerini kaydetti. Şandır, "Ama hiç kimse unutmasın ki AKP, iktidarda kalabilmek için milletin kaynaklarından herkese rüşvet dağıtmaktadır. Korkarız ki bundan sonraki rüşvet PKK'ya, küresel sermayeye ve küresel güçlere olacaktır. Bu hakları alan vatandaşlarımızın, anaların ak sütü kadar helal emekleridir. Rüşvetçi olan Hükümet'tir. Bu yasanın başka özelliği daha var, toplumdaki adaletsizlik duygusunu arttıran bir yasadır. Bir çok sorunu çözüyor olmasına rağmen derinleştiriyor. Eşit işe eşit ücreti ortaya koyan AKP'nin, aynı işi yapan kamu yöneticileri, çalışanları arasında bu yasayla bir daha hiç de öyle niyetlerinin olmadığı çıktı. 4-B'lilere kadro verildi, 4-C'lilere verilmedi. Gerçekleşmeyen ama hakları olan bir çok toplum kesiminin eli böğründe kaldı. Biri yer, biri bakar, kıyamet ondan kopar. Bu yasa AKP'nin kıyameti olacak, rüşvet ters tepecek, millitemiz AKP'ye on yılın hesabını soracaktır. Bu yasa, yeterli, makul, masum görmüyoruz" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, Hükümet'in, "torbacı hükümet olarak tarihe geçeceğini" öne sürdü.

Haberin Devamı