Gazete Vatan Logo

MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunarak, "2023'te Cumhur İttifakı açık ara sandıktan çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah geçerek yeniden seçilecektir. Millet İttifakı'nın nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklanmıyor." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "2023'te Cumhur İttifakı açık ara sandıktan çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah geçerek yeniden seçilecektir. Millet İttifakı'nın nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklanmıyor." dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İnsanın olgunluğu gibi siyasetin de olgunluğundan bahsetmek mümkündür. Olgunlaşmak demek, alınan kararların, taşınan kalplerin hassasiyet düzeyindeki tırmanışı demektir. Her rüzgara yelken açan, her telkine kapı aralayan bir siyaset anlayışının ne olgunluğundan ne omurgalı duruşundan söz edilebilir. Basit ve bayağı siyasetin ömrü pişkinlikle gelip geçecektir.

Türk siyasetinin çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birisi bu tip siyaset ve siyasetçi akımının varlığıdır. Bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Bugün neyle karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır. Hedefi büyük olanın inancı da büyüktür. Küçük heveslerde büyük hedeflerin çıkmayacağı berrak şekilde görülecektir. İnanmak kutlu hedeflere vasıl olmanın, kendini aşma becerisi göstermenin yegane göstergesidir.

Haberin Devamı

İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BİR TÜRKİYE TABLOSU YOK

Niyetimiz halistir. Dönen dönsün, biz dönmeyiz. Bıkmadan, yılmadan, usanmadan ülkülerimizi anlatacağız. Zillet İttifakı'nın iddia ettiği gibi bir Türkiye tablosu yoktur. Yalandan vergi alınmış olsaydı, yalancı siyasetçilerin çoğu iflastan kurtulamazdı.

CUMHUR İTTİFAKI SANDIKTAN AÇIK ARA ÇIKACAKTIR

2023'te Cumhur İttifakı açık ara sandıktan çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah geçerek yeniden seçilecektir. Millet İttifakı'nın nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklanmıyor.

KILIÇDAROĞLU HAYAL ALEMİNDE

Kasım'da seçim olabilir diyen Kılıçdaroğlu, ya hayal aleminde yaşıyor ya da paraşütsüz uçuş dersi alıyor. Bizim tavsiyemiz bir an evvel en yakın kliniğe gidip tedavi olmasıdır.

KİRLİ BİR KUMPANYA

Ortak bir aday üzerinde anlaşamayan, birbirlerinin aleyhine kazan kaynatan böylesi bir zillete ne Allah razı gelecek, ne milletimiz rıza gösterecektir. Cumhur ittifakı Türkiye'nin gücüne güç katacak ümit haznedarıdır. Zillet ittifakı akıntıda sürüklenen bir saldır. Bağımlılık halinde yaşayan kirli bir kumpanyadır.

Haberin Devamı

ENDİŞE VERİCİ

Kurallara dayalı uluslararası düzenin meydan okumalara maruz kaldığını; siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında çatlakların yeni kırılmalarla genişlediğine şahit oluyoruz. Ekonomik-politik sistemin insanlığın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaklaştığı görülmektedir. Dünya kapsayıcı bir vizyona, adil, barışçıl politikalara muhtaçtır. Dünya genelinde gelir dağılımı eşitsizliğinden kaynaklanan refah kayıpları endişe vericidir. Karşımızdaki bu tablo küresel krizleri teşvik etmiştir.

A'DAN Z'YE REVİZYON OLMAZSA SONU KRİZDİR

Milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir ekonomik modele ihtiyaç olduğu açıktır. Sindirella ekonominin sonuna gelinmiştir. Dünya ekonomisinde A'dan Z'ye revizyon olmazsa sonu krizdir. Ahlaki olmayan, insani değerlerle bağdaşmayan piyasa uygulamalarını köklü bir şekilde sorgulamaktan, ekonomik, güvenlik, eşitlik, özgürlük, adalet kapsamında revize etmedikten sonra varılacak yer yine krizdir. İnsanlığın yeni bir vizyona ihtiyacı vardır. Ekolojik limitler çerçevesinde kalarak, ekonomik istikrarı yakalamak geleceğin dünyasını daha mamur ve müreffeh hale taşıyacaktır. Uyuklayan bakışla altımızdan kayıp giden dünyayı seyretmemiz sorumluluk anlayışımızla ters düşecektir.

Haberin Devamı

KÜRESEL EKONOMİ CÜCELEŞTİ

Küreselleşmenin sonuna gelindiği iddiaları akademik dünyanın gündemine gelmiştir. Bugünkü şartlarda küresel ekonomi, fırtınalı havada bozuk pusulayla yolunu arama çabasındadır. Yükselen enflasyona karşı faiz silahına sarılmışlardır. Bir süre sonra tetik boşuna çekilecektir. Rekor kıran gıda ve enerji fiyatları küresel enflasyonu zirveye çıkarmıştır. Hayat pahalılığı kar topu gibi çığa dönüşmüş insanlığın üzerine yuvarlanmıştır. Küresel ekonomi cüceleşmiştir, gemi su almıştır. Su geminin altındaysa sorun yoktur ama içindeyse geminin batması kaçınılmazdır. Gıda krizinin geri planında tehdit dolu açıklamaların hiç mi yeri yoktur? Karamsar bakıştan nasıl sonuç çıkarmalıyız?

Haberin Devamı

TÜRK OLAMIYORSANIZ BARİ İNSAN OLUR

TÜSİAD Başkanı İsveç ve Finlandiya'nın yanında iş tutmuştur. Neymiş geleneksel politikalara dönmeliymişiz. Bir kez olsun milli olun, Türkiye'nin meşru tezlerine destek verin. Objektif konuşun, düzgün konuşun. Biz de size teşekkür edelim. Boş yapmayın, Türk olamıyorsanız bari insan olun. TÜSİAD'ın selam durduğu İsveç, Kandil'in finans bankasına dönüşmüştür. Zillet ittifakı ile İsveç bu durumdan mutlu mudur? Brüksel'de toplanan NATO Savunma Bakanları toplantısında PKK'nın elindeki silahların Sayın Akar eliyle mutahaplarına gösterilmesi ihanet çetesinin nerelere ulaştığının göstergesidir.

AİLE FACİALARI, VAHŞET HABERLERİ...

Toplumsal bünyeyi ur gibi saran şiddet vakalarında bir türlü azalma görülmemektedir. Aile faciaları, vahşet haberleri, seri cinayetler maalesef milli vicdanı yaralamaktadır. Bazı diziler, magazin programları, haberler herkesi rahatsız etmektedir. Sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar kavgadan, kargaşadan ekranlarda hiçbir şey göze çarpmamaktadır. Gidişat iyi değildir. Şiddete aşağıya çekme amacıyla konunun uzmanları tarafından yapılacak geniş katılımlı bir şura toplantısı başta olmak üzere her mecraya müracaat edilmelidir.

KÜFÜR ETMENİN NERESİNE GÜLECEĞİZ

Netflix'te sözde komedyenlerin rol aldığı diziler haddini aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Küfür etmenin neresine güleceğiz? Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran dizilerin neresini takdir edeceğiz? Bohem ve aşağılık hayatlar varken, diğer taraftan bunların özgürlükçü poz vermeleri kumpastır.

DEĞERSİZLİĞİN KUYUSUNA DÜŞENLERLE YOL YÜRÜNEMEZ

Sebze ve meyve fiyatlarını eleştirip bir aylık mutfak masrafını bir gecede harcayanlar, ne olacak bu memleketin hali diye gevşek gevşek konuşanların tatlı su solcularını, meyhane devrimcilerinin, üç kağıtçı demokratların bize anlatacak hiçbir şeyi olamaz. Değersizliğin kuyusuna düşenlerle yol yürünemez. Ortak bir gelecek hayati kurulamaz.

CEZA İNDİRİMİNE İZİN VERİLMEMELİ

Mahkemeler cinayet davalarında süratle karar vermeli, iyi hal indirimi veya bir başka sebeple canilerin ceza indirimine izin verilmemelidir. Gerekiyorsa idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır. Kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar tekrar gösterimine kesinlikle izin verilmemeli. Milli ve manevi değerlerimizi hedef alan dizi-filmler hayatımızı zehirlemektedir. Şiddeti kışkırtan roller, aile birliğimizi doğrudan çürütme risk ve tehlikesi yaşatmaktadır.

3 ÖNEMLİ GÖREVİMİZ VAR

Alnımız açık, mazimiz tertemizdir. Kimseden sakladığımız, kapatacağımız ahlaksızlıklarımız yoktur. Nasıl görülüyorsak öyle oluruz. Biz 53 yıl önce Hakk'a inanarak yola çıktık. Önümüzde 3 önemli görevimiz vardır. Birincisi toplumsal barışımızı, denge ve düzenimizi koruyarak suç ve suçluyla mücadele etmek, 2023 yılında tek umudunun Cumhur İttifakı'nın olduğu konusunda milletimizi uyarmaktır. İkincisi utanmazların foyasını ortaya çıkarmak için milletimizi uyarmaktır. Her seviyede birleşmede, çözümün de Cumhur İttifakı ile MHP'de olduğunda milletimizi inandırmaktır. Bu nedenle oturmayacağız, dinlenmeyeceğiz, yılmayacağız, bıkmayacağız, başka çaresi ve çıkış yolu yoktur.