Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den İstiklal'deki terör saldırısı açıklaması: TBMM terörist görmeye dayanamıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına sert tepki göstererek "Türkiye terörle yaşamaya alışmayacak, teröre müsamaha göstermeyecektir" dedi. Bahçeli, "TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabrımızı kevgire çeviren HDP'nin Türk siyasetinde yer almasına 1 saniye bile tahammül edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den İstiklal'deki terör saldırısı açıklaması: TBMM terörist görmeye dayanamıyoruz

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Gayesiz gayret boşa adımdır. Gayenin de gayretin de ağırlık güç merkezi sabırdır. Selametin sıcaklığı eninde sonunda belirecektir. Kısık da olsa sabrın ateşi lazımdır. Yurdumuzun her köşesinde yüksek hedeflerimizi anlatıyoruz. Çok çalışıyoruz. Köyüm Benim Sohbe Toplantılarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Gönülleri birleştirdik, güzellikleri buluşturduk. İç kuşkusuz buna da devam edeceğiz. Milletimizin efendisi olan köylülerimizin ayağına gidip sözleşiyoruz, anlaşıyoruz.

Köyüm Benim Sohbet Toplantılarımıza ara vermek zorundayız. Bütçe görüşmelerine yoğunlaşacağız. Cumhur İttifakı oyalanmıyor. Bizim anlayışımızda çalışmak en hayırlı sermayedir.

2023'e doğru 'Aday Belli, Karar Net' temalı mitinglerimizi geçtiğimiz gün Elazığ'da gerçekleştirdik. Önümüzdeki pazar günü aynı tabloya Samsun mitingine de şahit olacağımızı düşünüyorum. Allah hepinizden razı olsun. Türkiye'yi zilletin 6+1 kumar masasına teslim etmeyeceğiz.

"TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ SORUNU TERÖRDÜR"

Haberin Devamı

Terör örgütleri sadece insanımızın değil esasen tüm insanlığın ortak kan davası, ortak can düşmanıdır. Terörizmin iç bir türevi masum ve meşru değildir. Türkiye'nin üstesinden gelinmesi gereken öncelik sorunu bize göre bölücü terör sorunudur. Terör sorunu ülkemizin henüz kabuk bağlamamış yarasıdır.

Milli bekamız, milli birliğimiz, milli güvenliğimiz buna bağlıdır. Şehit analarına, babalarına vefa ve minnet borcumuzu kesinlikle ödemek durumundayız. Türk milleti buna alışmayacak ve tahammül etmeyecektir.

Terörün haklı bir gerekçesi asla olamaz. Terörizmle mücadele, Türkiye düşmanlarıyla topyekün mücadele etmek demektir. Türkiye ne zaman adından söz ettirse, çok geçmeden asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır.

Bizim anlayış ve kabulümüze göre terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. Toplum mağdur olmadığı gibi devlet de seyirci değildir. Kesinlikle olmamıştır. Terörle mücadele çok değişken ve dinamik bir alandır. Terörizmle mücadele yalnız bir güvenlik sorunu değil üst seviyede siyasi ve ekonomik bir sorundur.

Haberin Devamı

Herkes terörle arasına kalın bir çizgi çekmek mecburiyetindedir. Terörle arasında ikinci bir seçenek yoktur, hiç de olmamıştır.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE TERÖR SALDIRISI

TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Teröre eleman devşiren, sabırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin bir saniye bile Türk siyasi hayatında olmasına tahammül edemiyoruz.

Bir gün bile geçmeden teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerimizi gönülden kutluyoruz. İnşallah yaralarımızı saracağız. Terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Türkiye'ye kanlı mesaj vermek için katillerini üzerimize salanlara da misliyle karşılık vereceğiz. Allah şahit olsun ki diz çökmeyeceğiz, şirret oyunlarına boyun eğmeyeceğiz. Bizim ciğerimiz yansa da düşman sevindirmemek için gözümüzden yaş dökmeyeceğiz.

Masumlara bombayla saldıranlar, bunun emrini verenler, bundan nemalanmaya çalışanlar şeresizkere şerefsizdir. Sınır ötesi tezkerelere karşı çıkan ve itiraz eden CHP'den HDP'sine kadar kim varsa millet önünde sorumludur.

Haberin Devamı

Vatansızlara bu aciz vatanın suyu da ekmeği de haramdır. Bunların alayı da yeminli Türkiye düşmanıdır.

CHP yönetimine çağrım, terörizle aralarına mesafe koymalıdır. 6'lı masa toplantısında İsitklal saldırına ilişkin açöıklamada PKK/PYD ismi geçmemektedir.

Bu terör örgütünün ismi, cismi nasıl tarif edilmelidir. HDP'nin taziye mesajıyla 6'lı masanın mesajı arasından hiçbir fark var mıdır? PKK ve HDP'yi lanetleyememiştir.

Cesaretle konuşun ki adam mısınız, değil misiniz onu idrak edelim. Zillet İttifakı katile katil diyememiştir. ABD'nin sahte ve samimyetsiz mesajlarıyla Zillet İttifakı mesajı arasında en küçük bir çelişki görünmüş müdür. 

Terörizmle hesaplaşmak, emperyalizmin varlığıyla hesaplaşmak demektir.

Terörizmin kaynağının Washington başta olmak üzere ülkelerin başkentlerinde olduğunu biliyor ve görüyoruz.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırı Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki başarısına ve Semerkant'a bombalı cevaptır. İstiklal Caddesi saldırısı, tıpkı 6-8 ekim olayları gibi büyüyen ve gçlenen Türkiye'yi terör olayları engelleme girişimidir. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır. Ve o gördüğünüz yer gömüldüğünüz yer olacaktır. Teröristin amacı korku üretmektir ve hayatın olağan akışını kesintiye uğratmaktır.

Haberin Devamı

Terör ihanetinin üzerine yürüyeceğiz. Terörden korkmuyoruz, terörizmden çekinmiyoruz. Son terörist ele geçine kadar durmayacağız.