Gazete Vatan Logo

Menderes Belediye başkanı kim, tutulandı mı? İzmir Menderes Belediyesi hangi partili, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı?

Menderes Belediyesi hangi parti, Menderes Belediye başkanı kimdir? Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan  Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediyenin taşınmazlarını değeri altında satarak kamu zararı oluşturduğu ortaya çıkan Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Peki, İzmir Menderes belediyesi hangi parti, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı?

Menderes Belediye başkanı kim, tutulandı mı? İzmir Menderes Belediyesi hangi partili, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı?

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve belgeler ile bilirkişiler tarafından hazırlanan raporların incelenmesi sonrasında Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde yapılan usulsüzlükler sonucunda 10 milyon liralık kamu zararı oluştuğu tespit edildi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da gözaltına alındığı operasyonda, Menderes İlçesi Özdere Mahallesi'nde bulunan yapıların imar mevzuatına ve kıyı kanununa açıkça aykırı yapıldığı, bu yapılara ilişkin Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç'in menfaat sağladığı tespit edildi. Bu kapsamda Belediye Başkanına yakınları üzerinden Bodrum İlçesinde villa verildiği, bazı firmalar ile Menderes Belediye Mustafa Kayalar'ın eşi Aslı Kayalar arasında para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma kapsamında tanıkların, ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin karartılmaması için Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç'in soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için görevden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Menderes Belediye başkanı kim?

Mustafa Kayalar’dır. Mustafa Kayalar, 29 Ekim 1975 tarihinde Cumaovası'nda dünyaya geldi. İlk öğrenimini Cumaovası Alpaslan İlkokulunda, Ortaokul ve liseyi İzmir Menderes Lisesi’nde tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun oldu. 1999 Yılında Menderes’te özel bir inşaat firmasını kurarak ticarete başladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mustafa Kayalar, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP'den İzmir Menderes Belediye Başkan Adayı oldu.

Haberin Devamı

İzmir Menderes Belediyesi hangi partili?

31 Mart 2019 seçimlerine göre Menderes Belediyesi’ni yüzde 55,66 CHP aldı.