Gazete Vatan Logo

Kuliste ilginç buluşma!

Zana, MHP’li Türkkan ile görüştü

Meclis muhalefet kulisi dün sürpriz bir buluşmaya sahne oldu. Genel Kurul’da “anadilde savunma” tasarısının görüşmelerine geçilmesinden hemen önce, salondan birlikte çıkan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile MHP’li Lütfü Türkkan kuliste yaklaşık 1,5 saat birlikte oturup, sohbet etti. Milletvekillerinin yanısıra medyanın da ilgi odağı olan sohbette Türkkan’ın CHP’li tutuklu milletvekilleriyle de görüştüğü son Silivri Cezaevi ziyareti ana gündem maddesi oldu. Zana, Türkkan’a bu ziyaretleri tutuklu milletvekilleri konusunu gündemde tutma ve cezaevindekilerin hangi şartlarda yaşadıklarının kamuoyuna anlatılması açısından faydalı bulduğunu söyledi.

“Şimdi susma zamanı”

Zana, Türkkan ile görüşmesinin ardından kuliste bir grup gazeteciyle sohbet etti. Zana, İmralı sürecinin çözümle sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, “Süreç hassas şimdi susma zamanı. Olmadık konuşmalar, söylenen şeyler farklı noktalara gidebilir. Bu sürece zarar vermemek, baltalamamak için konuşmak istemiyorum. Ancak bu işin sonuçlanmamasında iki tarafın da lüksü yok. İyi niyetli olarak süreç götürülmeli” değerlendirmesini yapmakla yetindi.

Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadınla ilgili sorular üzerine ise Zana, Sakine Cansız’ı 25 yıldır tanıdığını söyledi. Kendisiyle cezaevinde tanıştığını belirten Zana, “Çok yönlü kimliği olan bir insandı. Kadındı, Aleviydi... Bize direnmeyi o öğretti“ dedi. Zana, Paris’teki cinayetlerle ilgili olarak da “Tetiği çeken kişi önemli değil. Gazetede bir paragraf okudum onu okuyunca kafamda herşey netleşti. İsme bakılırsa, gelişmelere, herşey ortada. Planlı olarak oraya götürülüyor” sözleriyle karşılık verdi.

Haberin Devamı