Gazete Vatan Logo

‘Hiçbir güç Meclis’e boyun eğdiremez’

Başbakan Erdoğan, parti grubunda konuştu

‘Hiçbir güç Meclis’e boyun eğdiremez’

‘Manşetlerini kurşun gibi Meclis’e çevirenlere rağmen siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceğiz.’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 15 belediye başkan adayını tanıttığı Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk Meclis açılırken yetkili makamlara çektiği telgrafı hatırlatarak, Meclis’in her türlü sivil ve askeri makamların üzerinde olduğunu vurguladı.

‘Güç odakları’ vurgusu

“İşte bu salon, Türkiye’de ikili yapı olduğunda burası da Senato’ydu... Biz şu anda Senato Salonu’nda AK Parti Grubu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu da bize nasip oldu” diyen Erdoğan, demokrasilerde sivil toplum, vakıf ve medyanın eleştirilerini, tavsiyelerini ortaya koyacağını ama sonuçta kararı milletin seçtiği vekillerin ve hükümetlerin vereceğini anlattı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


‘Çözüm aracı siyasettir’

“Eğer bir vekil veya bir siyasi parti, Meclis dışından medet umuyorsa, en başta kendisini inkar etmiş olur. Meclis, iradesini Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edemez. Medya Meclis’in yerine geçemez, baskı grupları Meclis’in yerine geçemez, sermaye Meclis’in yerin geçemez, özellikle çeteler, mafyatik örgütler, karanlık suç örgütleri kendisini Meclis’in yerine koyamaz, kendilerini Meclis’in üzerinde göremez, millet adına karar veremez. Hiçbir gücün Meclis’e, siyasetçiye ve milli iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz.”

Başbakan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nda Polatlı’dan top sesleri gelirken dahi Meclis’in görevini yaptığını hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

‘İhanet ederler’

“Bugün de sermayesini, manşetlerini, kışkırtmalarını adeta bir kurşun gibi Meclis’in üzerine çevirenlere rağmen Meclis’in ve siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin her meselesinin çözüm yeri TBMM’dir, her meselenin çözüm aracı siyasettir; ne eli silahlı terör örgütleri, ne çeteler, ne manşetler ne de sermaye çevreleri hiçbir şart altında Meclis’in ve siyasetçinin çözüm iradesini gasp edemezler. Kirli komplolardan, sokak hareketlerinden, terörist saldırılarından, yurt içinde ve dışında yazılan senaryolardan medet umanlar milletin emanetine ihanet ederler.”

‘Gelduk Rize’ye’

Başbakan, “Gelduk Rize’ye” diyerek Rize ilini anons etti ve mevcut belediye başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkür ederek, adaylarının Reşat Kasap olduğunu açıkladı. Bakırcı, maddi durumu iyi olanların Güneydoğu’dan ikinci eş almaları yönündeki sözleriyle tepki çekmişti.

Kabineden Ergin, gruptan Ensarioğlu

AK Parti’nin “aday tanıtım şovuna” sahne olan dünkü grup toplantısından dikkat çeken notlar şöyle:

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den sonra kabinenin 2. aday bakanı Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Hatay adayı gösterilen Ergin’e ilk kutlama Gaziantep adayı Fatma Şahin’den geldi. Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu da, seçim bölgesinden aday gösterilerek gruptan çıkan 2. milletvekili oldu.

Çanakkale değişecek

- Erdoğan toplantı boyunca adayı açıklanacak iller arasında olmamasına karşın sürekli slogan atan Çanakkale heyetine önce “Çanakkale’de bu defa değişim olacak” dedi.

MİT referanslı aday!

- Bingöl adayı Yücel Barakazi’nin aday gösterilmesi üzerine il teşkilatı istifa etmişti. Barakazi’nin başvurusunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı referans göstermesi dikkat çekmişti. (ŞEBNEM HOŞGÖR / VATAN ANKARA)

Haberin Devamı