Gazete Vatan Logo

'Hesap kesim tarihi yakındır'

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Karşımızda hukuku boğazlamaya çalışan iktidar vardır. Başbakan unutmasın ki tarihte hiçbir diktatör adaletten kaçamamıştır. Gün gelecek devran dönecek, Başbakan hukukun karşısına istese de istemese de çıkarılacak yaptıklarının bedelini ödeyecek.

HESAP KESİM TARİHİ UZAK DEĞİL

Demokrasinin hesap kesim tarihi uzak değil. Başbakan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu karşı hamlelerle etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Başbakan kamu arazilerini ona buna peşkeş çekmiş evlatlarını palazlandırmıştır. Şu ibret verici itirafa bakınız ki Başbakan kara paraya da kılıf bulmuştur.

HAYALİ DÜŞMANLAR İCAT EDİLDİ

Başbakan 'Kara para diyorlar neye göre kara para para bankaya giriyorsa kara para diyemezsiniz' diyor. Bu açıklama en bariz suç üstü halidir. Başbakan karanlık emelleri zift gibi vicdanı ile paraların transferine cevaz vermiştir. Hükümet inandırıcılığını kaybetmiştir. Senin ayakkabı numaran kaç numara Başbakan? Gerçekleri kösteklemek amacıyla olmadık hayali düşmanlar icat edilmiştir.

HSYK kanun teklifi bugün Genel Kurul'a gelecektir. İktidar HSYK'yı siyasi hedeflerine göre tasarlamak amacındadır. Başbakan ve hükümeti panik halinde HSYK'nın yapısını değiştirmeye gayret etmektedir. İktidar, HSYK'yı Anayasa'ya aykırı olacak şekilde tasarlamanın arayışındadır. Bu çıkmaz sokaktan vakit erkenken çıkılmalıdır.

Başbakan Erdoğan yolsuzluk operasyonuna karşı psikolojik yöntemler kullanmakta ve yalan anketlerle ortaya çıkmaktadır. Kimin kimle bağlantı kurduğunu, malum İranlı işadamının kimleri rüşvete bağladığını çok iyi bilmektedir. Çok şeyden haberdar edilmiştir.

Kara para şebekesinin ünlü ismi olan İranlı işadamıyla al takke ver külah ilişkileri Başbakan Erdoğan’a çok önce söylenmiştir. 29 yaşındaki işadamı Başbakan’ın onayladığı açıktır. Onun tanıdığını ve ülkeye katkı sağladığını da söylemiştir Başbakan.

KENDİNİ ELE VERDİ

Kara paracılar AKP’nin sunduğu geniş imkanlardan fazla fazla nemalanmışlardır. Başbakan Erdoğan kara paraya da kılıf bulmuştur. Uzakdoğu’dan dönerken “Kara para diyorlar, ne kara parası, bankaya girip çıkıyorsa kara para değildir” diyerek kendi kendini ele vermiştir.

Bu son zamanların suçüstü halidir. Başbakan kara parayı kabul etmiş, bankalarla aklandığını itiraf etmiştir. Başbakan karanlık emelleriyle, zift gibi vicdanıyla paraların transferine izin vemiştir. Başbakan Erdoğan bütün yolsuzlukların sevk ve idaresini yapmıştır.

BAKANLARIN İNCELENMESİ EN BÜYÜK DELİLDİR

Başbakan’ın MİT’in çok önceki uyarılarına rağmen, o bakanları incelememesi en büyük delildir. 17 Aralık’tan beri tuzaklarla yatıp kalkmaktadır, ona göre kirli emellerdir bunlar. Başbakan Erdoğan’a soruyorum senin ayakkabı kutuların gerçekte kaç numara?

Havuz problemlerine kafasını tam olarak basıp basmadığını bilmediğimiz Sayın Erdoğan banka hesaplarındaki paralar kaç ayakkabı kutusunu dolduracak, kaç gemiye sığacaktır. İnanıyorum ki çok sayıda AKP’li vekil arkadaşım bu gelişmelerden dolayı kırılıp, rahatsızlardır. Bundan sonra AKP’de ayakkabı kutusu kırmızı alarmdır. Başbakan’ın düşman listesi oldukça kabarıktır. Başbakan’a itimat edersek silah, faiz lobileri operasyon yapmaktadır. Milli varlığa nefret saçan Başbakan şimdi kalkmış operasyonun milli olmadığından bahsetmektedir. Ağzına hiç almadığı Türk milleti ifadesini ilk kez geçen hafta grup toplantısında konuşmuştur. Tutunacak dalı mı kalmamıştır. Türk milleti ifadesini iyi bir gelişme olarak görülse de yeni bir ayak oyununun eseridir. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu akılla arasını açmıştır Başbakan’ın. Gerçeklerin öğrenilmesini geciktirmek amacıyla olmadık hayali düşmanlar oluşturulmuştur

Haberin Devamı