Gazete Vatan Logo

Fuat Oktay duyurdu! 'Bugün itibariyle KKTC’de başlamıştır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ve KKTC tarafından gerçekleştirilen 'Akdeniz Fırtınası' tatbikatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fuat Oktay duyurdu! 'Bugün itibariyle KKTC’de başlamıştır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından Türkiye ve KKTC tarafından gerçekleştirilen “Akdeniz Fırtınası” tatbikatının bugün itibariyle başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile KKTC Güvenlik Komutanlığı’nın katılımıyla gerçekleştirilen “Akdeniz Fırtınası” tatbikatı bugün itibariyle KKTC’de başlamıştır.

Doğu Akdeniz‘de diplomatik çözüm yollarıyla birlikte Ülkemizin ve KKTC'nin güvenlik öncelikleri vazgeçilmezimizdir.

Türkiye'yi Antalya Körfezi’ne sıkıştırmaya, Kıbrıs Türk’ünü yok saymaya çalışanlara karşı çelikten irademizin temsili ve Akdeniz'in barış denizi olmasının teminatı olan kahraman askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum.

KKTC Başbakanı’ndan 'Akdeniz Fırtınası' açıklaması
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Güvenlik Komutanlığı'nın katılımıyla gerçekleştirilen "Akdeniz Fırtınası" tatbikatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Bizler, barıştan, uzlaşmadan, dostluktan yanayız ama hakkımızı, hukukumuzu korumakta da kararlıyız" diyen Tatar, "Tatbikata katılan tüm askerlerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na üstün başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı