Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın teklifi zirveye damga vurdu: Macron seni de alalım

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya’nın başkenti Prag’da bugün başladı. Zirvede Erdoğan, ortak masada Aliyev ile Paşinyan'ı buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

Erdoğan'ın teklifi zirveye damga vurdu: Macron seni de alalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak üzere Çekya’nın başkenti Prag’a geldi.

Havalimanında Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının ardından Prag Kalesi’nde gerçekleştirilecek Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi öncesinde Prag Büyükelçiliği Rezidansı'na geçti.

Toplantının yapılacağı Prag Kalesi'ne gelen Erdoğan, kritik zirve öncesi Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un öncülük ettiği Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi, AB üyesi ve üye olmayan 43 ülkenin liderini Çekya’nın başkenti Prag’da bir araya getirdi.

Tarihi Prag Kalesi'nde gerçekleştirilen zirvede AB üyesi olmayan ülkeler arasında Türkiye, Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve İsviçre yer alıyor. Zirvenin açılış oturumunun ardından liderler aile fotoğrafı çektirdi.

ERDOĞAN'DAN MACRON'A: GEL SENİ DE ALALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ayaküstü bir sohbet de gerçekleştirdi. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına ilişkin sohbet sırasında Macron`a "Seni de alalım." dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sebebiyle Prag'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderlerle de sohbet etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile fotoğrafında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yan yana yer aldı.