Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Tiyatro Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '27 Mart Dunya Tiyatro Gunu' nedeniyle yayımladığı mesajda, "Kultur ve sanat alanındaki zenginliklerimizin yasatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması, kaliteli ve seckin eserlerle Turkiye'yi bu alanda daha ileriye tasıyacak adımların atılması hususunda calısmalarımızı surdurecegiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Tiyatro Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '27 Mart Dunya Tiyatro Gunu' nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, tiyatronun, tarihin en eski sanat dallarından biri olduğunu, kendine ozgu aracları ve anlatım yollarıyla, yuzyıllardır toplumların kulturel gelisimlerinde onemli rol oynadığını bildirdi. Tiyatronun her zaman genis bir seyirci kitlesine sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgiye, saygıya, iyiye ve dogruya yonlendiren, evrensel degerleri temel alan bir sanat anlayısı, cocuklarımız ve genclerimiz basta olmak uzere tum toplum icin etkili bir egitim aracıdır. Gunumuzde sanat ve sanatcıya verilen deger, toplumların sanata bakısı ve ortaya koydugu eserler, ulkelerin gelismislik duzeyini belirleyen onemli unsurlardandır. Bunun bilinciyle, kultur ve sanat alanındaki zenginliklerimizin yasatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması, kaliteli ve seckin eserlerle Turkiye'yi bu alanda daha ileriye tasıyacak adımların atılması hususunda calısmalarımızı surdurecegiz. Degerli tiyatro sanatcılarımızın, tiyatro calısanlarının ve sanatseverlerin Dunya Tiyatro Gunu'nu kutluyor, tum vatandaslarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Haberin Devamı