Gazete Vatan Logo

CHP'ye Obama taktiği!

“Sıkılmadık el bırakmayın” talimatı

Belediye başkanları toplantısında ABD Başkanı Obama ve Fransa lideri Hollande ile çalışan seçim kampanyası şirketi sunum yaptı. CHP’lilere “Sıkılmadık el bırakmayın” denildi.

CHP’nin iki gün süren belediye başkanları toplantısında ABD Başkanı Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile çalışan seçim kampanyası şirketi sunum yaptı. Sunumda CHP’lilere, “Ev ziyaretleri yapın”, “Sıkılmadık el bırakmayın” dedi.

Toplantının önceki günkü basına kapalı bölümünde 100’ü aşkın seçim kampanyası yürüten Fransa’dan gelen bir araştırma şirketine mensup Vanessa Bouquillon-Coqueret ve Aurelien Raspiengeas 3 saat boyunca brifing verdi. Başbakanlar da bu ikiliye sorularını yöneltti. ABD Başkanlık seçiminde Barack Obama ile de çalışan Fransız ikilinin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a seçim kazandıran kampanyanın detayları hakkında MYK üyelerine, milletvekillerine ve belediye başkanlarına bilgi verildi. Fransız araştırmacıların Fransız soluna uzun bir aradan sonra zafer getiren kampanyanın stratejisi hakkında bilgi verdikleri ve kampanyaya ilişkin detayları ilettikleri kaydedildi. Fransız şirket temsilcilerinin “Halkın karşısına gündelik yaşamını ilgilendiren projelerle çıkın”, “Her sokağa girin, seçmen ile uzaktan değil elini sıkarak yakından temas kurun” uyarılarında bulundukları ifade edilirken, seçim sürecinde “insan odaklı” çalışmalara ağırlık vermeleri yönünde bilgilendirdi. Araştırmacıların Obama ve Hollande’ın seçim kampanyalarını örnek gösterip, “Ev ziyaretleri seçimin en kritik noktası. Bu yapılmazsa başarı hayal olur” dedikleri de öğrenildi.

Haberin Devamı