Gazete Vatan Logo

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yeni eşi Tuba Torun’un ses kaydı sosyal medyada

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yeni eşi Tuba Torun’un ses kaydı da sosyal medyaya düştü. CHP’li Aykut Erdoğdu’nun yaklaşık üç ay önce ayrıldığı Özge Erdoğdu ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı paylaşıldıktan kısa bir süre sonra yeni bir ses kaydı sosyal medyaya düştü. Yeni ses kaydı, Sosyal medyadaki ‘Özge’ adlı hesaptan, özetle “Dolarla vekil oluyorlar, ben olamıyorum’ demiştin hatırlıyor musun Tuba Torun. Neyse ki artık partidesin, Aykut Erdoğdu’yu aldın sırada vekillik var” ifadesi eşliğinde paylaşıldı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yeni eşi Tuba Torun’un ses kaydı sosyal medyada

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile konuşmalarını içeren ilk kaydın cumartesi gece yarısı Sosyal medyada paylaşılmasının ardından ikinci ses kaydı da sosyal medyada paylaşıldı. İkinci ses kaydı, Erdoğdu’nun 25 Nisan’da ayrıldığı eşi Özge Pomen ile 11 Haziran’da evlendiği eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun arasındaki telefon konuşmasını içeriyor.

CHP’li Erdoğdu’nun ayrıldığı eşinin adını taşıyan Sosyal medyadaki ‘Özge’ adlı hesaptan cumartesi gecesi 23.53’te paylaşılan ses ve video kaydı siyaset gündemine oturdu. Söz konusu kayıtta Aykut Erdoğdu ile ayrıldığı eşinin arasındaki konuşmayı içeren kayıtta üçüncü bir kişi tarafından çekildiği anlaşılan Özge Pomen’in diyalog esnasındaki görüntüleri de yer aldı.

Tartışmalara neden olan kayıtta Aykut Erdoğdu, ayrıldığı eşi Özge Pomen’e Tuba Torun ile bir ilişkisi olmadığını ikna etmeye çalışıyor Aykut Erdoğdu Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi listesine alınması için, “gerekirse kendi adının çıkarılması” önerisi ile beş kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylüyor.

Haberin Devamı

Söz konusu kaydın açıklanmasından 3,5 saat sonra Sosyal medyada açıklama yapan Aykut Erdoğdu, “hastaneye kaldırıldığını” duyurduğu eşi Tuba Torun’dan “kendisine yaşattıkları nedeniyle” özür diledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu soruları yanıtlarken “ne yapacağını bilmediğini, Genel Başkan ve parti yönetiminin partiye zarar verdiğini düşünmesi halinde istifa edebileceğini, ancak şu anda sağlıklı bir karar verecek durumda olmadığını” açıkladı.

İkinci ses kaydı
Sosyal medyadaki Özge isimli aynı hesaptan pazar günü saat 17.32’de yapılan ikinci ses kaydı paylaşımında Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi Özge Pomen ile yeni eşi CHP Yüksek Kurul üyesi Tuba Torun arasında yapılan konuşma yer alıyor.

Söz konusu kayıt, Özge adlı hesaptan “Dolarla vekil oluyorlar, ben ‘kadın hakları’ diye g*mü yırtıyorum, olamıyorum’ demiştin hatırlıyor musun Tuba Torun. Neyse ki artık partidesin, Aykut Erdoğdu’yu aldın sırada vekillik var” ifadesi eşliğinde paylaşıldı.

Haberin Devamı

Torun, ağlayarak yaptığı anlaşılan konuşma sırasında “istifa etmekten” söz ediyor. Söz konusu konuşmanın son gelişmelerden birkaç ay önce yapıldığı anlaşılıyor.