Gazete Vatan Logo

Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek?

Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürüldü. Karar, CHP Genel Merkezi'ne iletildi. Peki, Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek?

Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi’nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşmiş ve Kaftancıoğlu’na siyasi yasak getirilmişti.

Siyasi parti üyeliği düşürüldü ne demek?

Yargıtay, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası’nın 53. maddesine göre “parti yöneticisi olmasına kısıtlama” getirilmesini öngören cezayı da onadığı için Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Siyasi parti üyeliği, vatandaşlar, siyasi parti kurma ve usulüne göre partilere girme ve partilerden ayrılma hakkına sahiptir. Parti üyesi olabilmek için on sekiz yaşını doldurmuş olmak gerekir. Canan Kaftancıoğlu’nun bu hakları düşürülmüş oldu.