Gazete Vatan Logo

Arınç’ı görevden al Coş’u sözcün yap

Muhalefetin gündeminde Adana Valisi vardı

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Coş’un tam Başbakan’a göre bir vali olduğunu söyledi: “Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş”

Cezaevlerinde ağır hastalar bulunduğunu hatırlatan CHP lideri, “Önümüzdeki süreçte cezaevlerinden yeni cenazeler çıkarsa, bunun bir tek sorumlusu var, ülkeyi yöneten diktatör” dedi. Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği konulardan biri de Suriye Nusaybin sınırına örülen duvardı. CHP lideri duvarı Ahmet Arif’in 33 Kurşun şiirini okuyarak eleştirdi. Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasının iflas ettiğini de ileri sürdü: “AKP, CHP’yi izlediği sürece, projelerini uyguladığı sürece Türkiye’nin alnı tertemiz olur, sorunları çözülmüş olur, Türkiye Ortadoğu’ya rol model olur.”

El Kaide’ye destek

Türkiye’nin Suriye’de El Kaide militanlarına destek verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İçimiz kan ağlayarak bakmak durumundayız. Suriye’ye kimyasal silah götürülüyor. 2 kilo sarin gazı yakalandı. Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı. Birilerinin talimatıyla onlar serbest bırakıldı. Hatay’a bir TIR gidiyor. 935 havan topu mermisi ve 10 havan rampası bulunuyor. Konya’da üretilmiş, Suriye’ye gönderilmiş. Sabah akşam benim telefonlarımı, CHP’lilerin telefonlarını dinleyeceğine bunları dinlesene. Dış politikada iflas edince, iç politikada bozguna uğrayınca, dünyada yalnızlaşan bir iktidar kaldı. Başbakan nereye giderse, Türkiye’de gazetecilerin sormaya cesaret edemediği soruları soruyorlar.”

Meşhur vali

CHP liderinin eleştiri oklarının bir hedefi de Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tu:

“Meşhur bir valimiz var, Adana Valisi. Tam Başbakana göre bir vali. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Devletin dili küfürleştiği andan itibaren valinin de dili küfürleşir. Artık bu konuştuğu zaman daire içinde +18 yazmak durumundayız, gençler o programı izlemesin. Bir önerim var Erdoğan’a; Bülent Arınç’ı o görevden al, onun yerine bu valiyi getir, hükümet sözcüsü yap. Bugün Mehmet Tezkan, ‘Gavat valiyi koltuğundan etmez’ diyor, etmez. Sen Başbakan ol, bunu da bakan koltuğuna oturt. Yolsuzluk yapanlar, halka küfredenler yükseliyor. Hükümet sözcüsü yap. AKP’nin gerçek yüzünü bütün dünya öğrenmiş olur. Tek parti devletiyle mücadele ediyoruz. Ağzındaki laf bitmeden, ‘talimatını yerine getiririm’ diyor. Talimat yasadışı mı yasaya uygun mu, önemli değil. Sorun, o valinin arabasına Türk bayrağı asması. Ağrıma giden o.”

‘Sokak dövüşçüsü müsün şovmen mi, derebeyi mi?’

MHP lideri de Adana Valisi’ni hedef aldı. Bahçeli, Erdoğan-Arınç gerilimi için de “Yardımcısını kum torbasına çevirdi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında öğrenci evleri konusundaki sözleri nedeniyle Başbakan Erdoğan’a da sert ifadelerle yüklendi. Başbakan otoriterleştikçe, kamu görevlilerinin de beğenisini alabilmek için her türlü ahlaksızlığın içine girdiğini ileri süren MHP lideri, “Başbakan küfür çıtasını yükselttikçe, kendisini takip eden bazı zavallı valililer durumdan vazife çıkarmışlardır. Adana’da yaşananlara, üçüncü dünya ülkelerinde bile nadiren tesadüf edilmektedir. AKP valisi, sokak kabadayıları gibi, sanki kavga çıkarmak için fırsat kollayan bir meczup gibi terör estirmiştir. Başbakanla valisi tencere kapak misali yuvarlana yuvarlana birbirini bulmuştur. Başbakan ve bürokratları vatandaşlarımıza büyüklük taslayamaz, parmak sallayamaz” dedi.

Güvenilmez siyaset cambazı

Bahçeli, Başbakan ile Arınç arasında esen soğuk rüzgarlara da göndermede bulundu: “Başbakan; omurgasız bir şekilde bir şeyi sürdürmenin hiçbir zaman gayreti içerisinde olmadığını iddia etmiş. Yardımcısını kum torbasına çevirmiştir. Başbakan güvenilmez bir siyaset cambazıdır.”

Öğrenci evleri tartışmasıyla Başbakan’ın gençliğe büyük hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Bahçeli, “Gençliği; ahlaksız, karmaşık ilişki yaşayan potansiyel tehdit olarak takdim etmeye Başbakan’ın ne hakkı vardır?” diye sordu.

Öfke nöbetleri geçiriyor

Bahçeli şöyle devam etti: “Gezi Parkı’ndan ODTÜ’ye kadar gençliğin gösterdiği dirayet ve demokratik itiraza sinirlenen, öfke nöbetleri geçiren Başbakan, karşı harekete geçmiştir. Gençlerimiz Başbakan tarafından açık hedef yapılmıştır. Türk gençliğini ‘çapulcu’ olarak suçlaması yetmemiş şimdi de ahlaksızlık ihsasında bulunmuştur.”

PKK’lıyı çıkartmak mı vatanseverlik?

Devlet Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Engin Alan’ın durumuyla ilgili olarak Yargıtay’ın hükmüne itiraz süresi dün doldu. Tarafınızdan bir itiraz oldu mu?” sorusu üzerine Bahçeli, “Sayın milletvekilimiz Engin Alan Bey, avukatı aracılığıyla Yargıtay aşamasında itirazını kullanmıştır” dedi. “Partiler arasında tutuklu vekiller ile ilgili temas söz konusu. MHP’nin bakışı nedir?” sorusunu yanıtlayan Bahçeli, “Diğerlerinin hala mahkemeleri devam ediyor, tutuklular ama mahkemeleri devam ediyor. Sayın milletvekilimiz Engin Alan ise hükümlüdür. Hüküm almadan evvel bu teşebbüse başlamayanlar, şimdi hangi amaca hizmet ediyorlar? 5 tane PKK’lıyı çıkartmak mı vatanseverlik veya insan hakları çerçevesinde bir hayırlı adımdır?” diye konuştu.

Haberin Devamı