Gazete Vatan Logo

'Almak zorunda kalacaklar'

Bayraktar'dan çarpıcı AB açıklaması

SAMSUN’da gerçekleşen ’Gelişen Kentler Zirvesi’ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Dünya artık çevreci bir şehir. Biz gelişen dünya ile bütünleşmek istiyoruz. Bizi Avrupa Birliği’ne almak zorunda kalacaklar ya da biz AB’yi geçeceğiz" dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ’Gelişen Kentler Zervesi’nin 5’ncisini Samsun’da düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı. Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iletişimin artması, bilgisayarın ve elektronik ortamın gelişmesiyle dünyanın küçüldüğünü söyledi. Dünyanın adeta büyük bir köy olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar şöyle konuştu:

"Şehir nüfusu artıyor. Bugün dünyada şehir nüfusu yüzde 50’yi geçti. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüzde 85 düzeylerinde. Biz artık büyükşehir sayımızı 16’dan 30’a çıkartıyoruz. Bu rakam Türkiye nüfusunun yüzde 77’sine tekabül ediyor. Samsun Türkiye’de önemli bir merkezdir. Denizli, Gaziantep ve Bursa illeri çok ciddi bir cazibe merkezi oldu. Samsun doğu ve batıya doğru güzel gelişiyor. Samsun önceden şehir fotoğrafı veremiyordu, ama şimdi veriyor. Merkezde 200 bin konut stoğu var. Bunların yarısının yenilenmesi lazım."

’ÇEVRE KONUSUNDA BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÖNDEYİZ’

Dünyanın artık çevreci bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Erdoğan Bayraktar şöyle devam etti:

"Biz gelişen dünya ile bütünleşmek istiyoruz. Ya bizi Avrupa Birliği’ne almak zorunda kalacaklar ya da biz AB’yi geçeceğiz. Biz sabrettik, sabrediyoruz. Biz AB’ye girmek istiyoruz, Avrupalıyız. Çevre konusunda bazı Avrupa ülkelerinden öndeyiz. Mavi bayrak sıralamasında dünyada 2’nciyiz. Belediyelere çevre konusunda yardım ediyoruz. Biz Karadeniz bölgesini daha iyi konuma getirme gayretindeyiz" diye konuştu.

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, "Samsun önemli bir kapı kenttir. Sanatta, tarihte, sporda şehirlerin marka değerlerinin ön plana çıkarmaları lazım. Dekanlarımıza sesleniyorum. OMÜ’lü öğrencileri sadece kampüste tutmayın, bu şehirde yapılan bütün şantiyeleri eğitim ve öğretime staj yeri olarak değerlendirin" dedi.

Haberin Devamı