Gazete Vatan Logo

AK Parti'nin iktidara geldiği gün Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştılar: '20 yıl önce bugün, bu saatler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dijital medya hesabından, AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinde oy kullanırken çekilen fotoğrafı paylaşıldı. Siyasiler de AK Parti'nin iktidara gelişinin yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaştı.

AK Parti'nin iktidara geldiği gün Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştılar: '20 yıl önce bugün, bu saatler'

AK Parti'nin iktidara geldiği seçimlerin yıl dönümünde yapılan paylaşımda, "20 yıl önce bugün, bu saatler" ifadesi kullanıldı. Öte yandan paylaşımda, Erdoğan'ın "2181" numaralı sandığa oyunu atarken çekilen fotoğrafı yer aldı.

Dün katıldığı programda AK Parti'nin 20 yıllık iktidarlık sürecinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti Türkiye’ye rekorlar kırdırırken milletimiz bize 20 yıl iktidarda kalma rekoru kırdırdı. AB’de bizimle bu süreci paylaşan hiçbir lider kalmadı. Hepsi değişti, hepsi gitti. Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa yolunda bizimle yürüyen tüm dava arkadaşlarıma süreç içinde şükranlarımı sunuyorum. En güzel anılarımdan biri eserleri hizmetleri kullanan vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluk. Yüzyılın işini 20 yıla sığdırdık. Hastanelerle vatandaşlarımız şifa buldu. Yollarla uzakları yakın ettik. Gençlik mitinglerimizde zincirler kırılacak Ayasofya açılacak derdik. Ayasofya açıldı bize nasip oldu. Bunu unutmak mümkün değil. Seçim kampanyamızda Türkiye genelinde ne yaptıysak hepsini hem görsel hem kitaplarla milletimize ulaştırmaya çalışacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

SİYASİLERDEN 3 KASIM 2002 MESAJLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Lider, tarihe yön verir... Yerli ve Milli kalkınma hamlesiyle, Türkiye'ye çağ atlatan vizyonuyla Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürüyoruz. 3 Kasım 2002'nin yıl dönümünde #MilleteHizmetYolunda hep birlikte nice senelere

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 3 Kasım 2002,yirmi yıl önce aziz milletimizin sandıkta Ak Parti’mize iktidar yolunu açtığı gün. Cumhurbaşkanımız Sn.R.Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti,yirmi yıldır aralıksız milletimize ve devletimize hizmet ediyor. Cumhurbaşkanımız Sn.R.Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti iktidarları, her alanda; ülkemize büyük eserler kazandırdı, büyük demokratikleşme adımlarına imza attı, konuşulması dahi cesaret isteyen nice yasakları kaldırdı, nice hayali gerçeğe dönüştürdü. Bizlere aziz milletimize ve devletimize hizmet etme imkan ve fırsatı veren Yüce Allah’a şükrediyorum. 3 Kasım 2002’den beri Sn.Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimizden duasını ve desteğini esirgemeyen ve her seçimde bizi birinci yapan aziz milletimize teşekkür esiyorum.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul'da AK Parti iktidarının 20. yıl dönümünde "21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar" forumunda konuştu. Kurtulmuş, "Çok önemli hizmetlerin, çok önemli eserlerin ortaya çıktığına hep beraber şahit olduk. Türkiye'nin hayal dahi edemediği gerçekleşmesi için belki on yıllar geçmesini beklediği nice işlerin yapılabildiğini görüyoruz. Köprülerin, hızlı trenlerin, havaalanlarının, üniversitelerin, şehir hastanelerinin ve en son 29 Ekim Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde hep beraber iftiharla açılışına vesile olduğumuz Togg'u gerçekten önemli, tarihsel adımlar olduklarını görüyoruz. Herhalde şunu söylemek çok abartı değil. AK Parti'nin bu bölgesel ve siyaset hizmetinin arkasındaki ana güç köklü bir zihniyet değişimidir. Eğer bu zihniyet değişimi gerçekleşmemiş olsaydı belki bu söylediğimiz eserlerin İHA'lardan, SİHA'lardan, deniz araçlarına kadar, helikopter motorlarından savaş uçaklarına kadar Türkiye'deki bu atılımların gerçekleşmesi mümkün olmayabilirdi. Araştırma, yeni fikirler etrafından insanları bütünleştirmek ve ortak bir gelecek hayali kurmanın sonucu bu zihniyet devrimiyle birlikte Türkiye'de eski Türkiye'nin en önemli engelleyici faktörlerinden biri olan ekonomik, siyasi, sosyal her türlü vesayet düzenekleri bertaraf edilerek Türkiye'de vesayet tarihin çöplüğüne atılmıştır." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: 3 Kasım 2002... Yol da yoldaş da değişmeden, hayallerden vazgeçmeden, ilk günün heyecanı hiç tükenmeden... Milletimizin yoldaşlığında nice 20 yıllara... #MilleteHizmetYolunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Her geçen gün yeni bir heyecan ve gururu yaşadığımız #MilleteHizmetYolunda, AK Parti olarak iktidarda 20'nci yılımızı geride bırakıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Hizmetkar" anlayışımızı sürdürecek ve Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Dile kolay, 20 yıl... Aziz milletimize müteşekkiriz. Nice yıllara... 3 Kasım 2002; yeni bir dirilişin, değişimin ve kalkınmanın miladı, bir Anadolu İhtilali'dir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: Bundan tam 20 yıl önce, 3 Kasım 2002’de Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti, milletimizin takdir ve teveccühü ile tek başına iktidara gelmiş ve ülkemize eser, milletimize hizmet kazandırma yoluna çıkmıştır.