Gazete Vatan Logo

12 adreste ses ve görüntü kaydı!

Eski CHP Lideri Deniz Baykal ile MHP’li vekillere FETÖ tarafından kurulan kaset kumpasında soruşturma tamamlandı. Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu iddianameyle, 2’si işyeri 12 adreste ses ve görüntü kaydı yapıldığı ortaya çıktı

12 adreste ses ve görüntü kaydı!

2010 Mayıs ayında, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığından istifa etmesine neden olan özel görüntülerin ve 2011 Mayıs ayında MHP’li bazı milletvekillerinin görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlanarak, düzenlenen iddianame mahkemeye gönderildi. Mahkemece kabul edilen iddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen.

2 numara Kozanlı Ömer

İki numarada ‘Kozanlı Ömer’ olarak bilinen FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in yer aldığı iddianamede, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu çok sayıda eski polis, şüpheli olarak yer aldı.

Ses cihazı ve kamera

İddianamede, Deniz Baykal ve eski MHP’lilerle birlikte 24 mağdur-müşteki yer alırken, soruşturma sonucunda, 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese, ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda hedefsel olarak internette yayınlandığının tespit ediğinin belirlendiği anlatıldı.

Haberin Devamı

İşte delil fotoğrafları

İddianamede, soruşturma sırasında ele geçirilen, kamera ve ses kayıt cihazlarının fotoğrafları ve müştekilere ait olduğu iddia edilen, internet sitelerinde yayınlanan görüntüler ile daha sonra aynı açıdan alınan görüntülerin karşılaştırıldığı örnek fotoğraflar da yer aldı.

Hurşit Tolon’u da dinlemişler

İddianamede FETÖ mensuplarının, 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u suç örgütleriyle bağlantılı gibi göstererek sahte belgelerle telefonlarını dinledikleri tespitine de yer verildi. Ayrıca Tolon’un müştekilerden Gülen Bayıllıoğlu ile ailece görüştüğünü tespit eden FETÖ’cü polisler, görüntü ve ses kaydı almak için Bayıllıolu’nun evine girerek televizyona görüntü aktarıcı cihaz yerleştirdi. Şüpheli polislerden Gürsel Gündüz, müşteki Bayıllıoğlu’nun evine girdiklerini itiraf ederek şunları söyledi: Ben, Okan Aytekin, Cengiz Söğüt ile eve çıktık. Kapıyı Aytekin açtı. 10-15 dakika uğraştı hatta kilidi kırdı. C bürodakiler İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan gelen Söğüt’e cihazı yatak odasına uygun bir yere yerleştirmesini söyledi. Enerji kaynağına ihtiyacımız olduğu için yatak odasının bunun için uygun olmadığı sonucuna vararak cihazı salondaki televizyonun hoparlörüne yerleştirdik.

Haberin Devamı

O eve 5 kez girmişler

İddianameye göre Baykal’ı hedef seçen şüpheliler, kayıt cihazlarını yerleştirmek için 28 Ağustos 2008’de harekete geçti. Şüpheli polisler, Baykal ile görüntüleri olan N.B.’nin ikametgahına farklı tarihlerde 5 kez girerek eve ses ve görüntü cihazları yerleştirdi. Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Kaan, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik eve çilingir yardımıyla girdi.

Çilingir yardımıyla

Şüpheli polislerin cep telefonlarının suç tarihlerinde N.B.’nin evinin yakınındaki baz istasyonunda sinyal verdiği tespit edildi. Elde edilen özel görüntüler, örgütsel amaç için kullanılmak üzere şüpheli Cevheri Güven’e verildi. Güven de görüntüleri yayınlaması için internethaber.com sitesi yöneticileri Süleyman ve Abdülbaki Özışık’a ulaştırdı ancak bu yöneticiler görüntüleri yayınlamayı reddetti. Bunun üzerine habervaktim.com isimli sitenin ihbar hattına gönderilen görüntüler, bu sitenin yazarı şüpheli Yener Dönmez’in katkılarıyla yayınlandı.

Haberin Devamı

Amaç ve kurgu aynı

İddianamede, müştekiler Deniz Baykal ile Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Ümit Şafak, Osman Çakır, Mehmet Ekici, Bülent Dinmez, Ahmet Deniz Bölükbaşı ve İhsan Barutçu’ya yönelik eylemlerin yöntem, hedef kişi, zamanlama, amaç, kurgu, yayınlanma gibi özellikleriyle birbirlerine benzer nitelikte olduğunun altı çizildi.

151 şüpheli FETÖ’cü

171 şüpheli hakkında, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” gibi 8 ayrı suçtan iddianame hazırlandı. Şüphelilerden 164’ünün emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, 151’inin FETÖ mensubu olduğu, 118’inin ByLock kullandığı tespit edildi

Haberin Devamı