Adana'da bugün okullar tatil mi? Bir ilçeden tatil haberi geldi

Adana Aladağ’da yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık’ta tüm okullar tatil edildi. Kaymakamlık, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağını açıkladı.
Adana’nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteorolojik uyarıların ardından ilçede eğitime bugün için 1 gün süreyle ara verildi. Aladağ Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okullarda ve eğitim kurumlarında 31 Aralık tarihinde eğitime ara verileceği bildirildi.
KAR YAĞIŞI VE HAVA KOŞULLARI
Aladağ’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı zorlaştırdı. İlçe merkezinde de kar kalınlığı artarken, olası kazaların önüne geçmek için yetkililer önlemlerini artırdı. Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi kararı, öğrencilerin ve velilerin güvenliği öncelikli alınarak verildi.
KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN İDARİ İZİN
Kaymakamlık açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi. Bu karar, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.





