Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA Uluslar Ligi kuraları çekiliyor

UEFA Uluslar Ligi kuraları çekiliyor

UEFA üyesi ülkelerin hedefsiz özel maç yapmalarının önüne geçmek için hazırlanan yeni turnuva için ilk adım bugün atılıyor.

UEFA Uluslar Ligi kuraları çekiliyor

A Milli Takım düzeyinde UEFA’nın yeni organizasyonu olan UEFA Uluslar Ligi’nde kuralar bugün çekiliyor. İsviçre’nin Lozan kentindeki SwissTech Kongre Merkezi’nde TSİ 14.00’te başlayacak kura çekimine TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu katılacak.

ÖZEL maç sayısının azaltılması ve milli maçlara heyecan getirip herkesin denk rakiplerle mücadele etmesini hedefleyen UEFA, ayrıca bu turnuvadan 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için de alternatif bir yol çizecek.

EURO 2020’ye 1 bilet daha!
ÜLKEMİZİN de aralarında bulunduğu B Ligi’ndeki 12 ülke, 3’er takımlı 4 gruba ayrılacak. Lider olan 4 ülke A Ligi’ne yükselme hakkı elde edecek. Grubu son sırada tamamlayan 4 ülke ise 2020 turnuvasında C Ligi’ne düşecek.
B Ligi’nde en çok puanı olan ve Euro 2020’ye katılamayan 4 ülke ise Mart 2020’de Euro 2020’ye katılacak bir takımı daha belirlemek için play-off oynayacak.
Her ligde 3’er takımlı 4 grup olacak
UEFA üyesi 55 üyenin ülke puanına göre belirlenen A, B, C ve D kategorilerine göre ayrılacak olan ülkeler buna göre de rakipleri ile karşılaşacak. B Ligi’nde mücadele edecek olan Türkiye 3. torbadan kuraya katılacak. Üç takımlı dört gruptan oluşacak B Ligi’nde Türkiye her rakibi ile biri içerde biri de deplasmanda olmak üzere ikişer kez karşı karşıya gelecek.
B Ligi
1. Torba: Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya
2. Torba: İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek
3. Torba: Kuzey İrlanda, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, TÜRKİYE

Haberin Devamı