Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA G.Saray kararını açıklıyor

UEFA G.Saray kararını açıklıyor

Galatasaray'ın yaşadığı ekonomik sıkıntılar önümüzdeki sezon için sarı-kırmızılılara UEFA'dan gelecek "Avrupa'dan men" cezasıyla zirve yapacak iddiaları konuşuluyordu. İşin pek bu sertlikte geçmeyeceği ortaya çıkmaya başladı ama Galatasaray da durumu cezasız atlatamayacak

UEFA G.Saray kararını açıklıyor

Galatasaray bütçesindeki 60 milyon dolar açık sebebiyle, UEFA Financial Fair-Play komitesi tarafından ek rapor vermeye davet edilmişti. Galatasaray da bu 60 milyon dolar açığın 22 milyon dolarının kur farkından kaynaklandığını raporlarmış, kalan 38 milyon doların da ek gelirlerle ve futbolcu satışlarıyla sıfırlanacağını ek raporla komiteye sunmuştu.

UEFA'dan ilk haberler kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. 3puan.com'un ulaştığı UEFA kaynakları Galatasaray'a Avrupa'dan men cezası gelmeyeceğini belirterek şöyle konuştular: "3 olasılık var. Ya komite verilen raporla Galatasaray'ı cezasız olarak temiz kulüpler tarafına geçirecek. Ya para cezası verecek. Ya da Galatasaray için en kötüsü 2 transfer dönemi transfer yasağı verecek. Bunun ihtimalleri de şöyle. Yüzde 60 para cezası gelecek. Yüzde 35 Galatasaray temize çıkacak. Yüzde 5 ise transfer yasağı gelecek. Karar Mayıs ayının ilk haftasında netlik kazanacak."

Galatasaray kaynakları ise kararın kendilerine tebliğ edilmediğini, UEFA'nın süreçte kendilerine sorular yolladığını ve bunların ivedilikle yanıtlandığını söylüyorlar. (3puan.com)

Haberin Devamı